Ziua Portilor Deschise la Util Deco

0

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania organizeaza in data de 16 mai 2011, intre orele 11.00 -16.00, “ZIUA PORTILOR DESCHISE la UTIL DECO”

UTIL DECO este unitate protejata autorizata, dezvoltata si sustinuta de organizatia Alaturi de Voi in Iasi, Constanta si Tg Mures, si in care in prezent lucreaza si 29 de persoane cu handicap.

In data 16 mai 2011, portile atelierelor si a unitatilor protejate autorizate Util Deco Iasi, Constanta si Tg Mures vor fi deschise tuturor vizitatorilor, pentru a facilita un transfer de experienta in ceea ce priveste organizarea si functionarea unitatii protejate.

Adresele celor trei unitati protejate autorizate sunt:

Util Deco Iasi – Bvd Chimiei, nr 12 si str. Vovideniei nr 10

Util Deco Constanta – str. Ion Tautu, nr. 16

Util Deco Tg. Mures – str. Cosminului, nr. 14

Util Deco detine in acest moment 11 ateliere in Iasi, Constanta si Mures realizand produse si servicii in domeniile IT, legatorie/tipografie/arhivare, croitorie, pictura si arta decorativa, arta mestesugareasca, confectionare lumanari, mai multe informatii despre activitati sunt disponibile pe www.utildeco.ro.

De asemenea, la Util Deco se realizeaza orientare si formare profesionala, chiar in acest moment fiind in desfasurare cateva cursuri acreditate pentru persoane cu handicap in domeniile IT, pictura, croitorie, legatorie.

Intalnirea va aduce in atentie si informatii cu privire la nevoile persoanelor cu dizabilitati si posibilitatile lor de adaptare la un loc de munca, aspecte privind managerierea unei afaceri cu o componenta sociala si prevederi legislative aplicabile special pentru acest domeniu.

Publicul va putea afla cum poate fi orientata profesional, calificata si apoi ce poate realiza ca angajat o persoana cu handicap.

Ziua Portilor Deschise la Util Deco este un eveniment care face parte din proiectul “Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap – MMSF, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala “Il Poliedro” Italia.

Pentru buna desfasurarea a evenimentului vor fi organizate doua grupe de vizitatori, prima vizita incepand cu ora 11.00 si cea de-a doua cu ora 13.00.