90.000 de semnaturi pentru reluarea adoptiilor internationale

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-3906010

eventubebig-3018612

Data: 1-09-2010

Asociatia Catharsis sustine ca stoparea infierilor internationale a fost in defavoarea catorva sute de copii.

Presedintele Asociatiei Catharsis, Azota Popescus, spune ca sunt foarte multe familii de straini care au unu-doi copii. “Ei au o cultura, au o civilizatie, acolo unde sunt doi poate sa mai vina unul, din Romania, Bulgaria, Albania, dintr-o tara saraca, in plus nu exista rasism, nu exista discriminare, alta cultura, alta mentalitate”

In trei luni asociatia a strans 85.000 de semnaturi in favoarea reluarii adoptiilor internationale, la care se mai adauga peste o mie din petitia on-line.Dosarele cu semnaturile vor fi duse maine la Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor. Alaturi de voluntarii ONG-ului va fi si Mirabella, o tanara de 24 de ani, adoptata in 2001 de o familie de italieni. Ea vrea sa povesteasca autoritatilor despre viata pe care a avut-o in centrul de plasament si despre sansa pe care a avut-o odata ce a fost adoptata de un cuplu de italieni.

Adoptiile internationale din tara au fost stopate in februarie 2004 la insistentele baronesei Emma Nicholson, pe atunci raportor european pentru Romania. Ea acuza probleme de coruptie legate de adoptiile copiilor romani.

Sursa: realitatea

Salvati Copiii cere Parlamentului European interzicerea imaginilor de pe Internet care infatiseaza copii abuzati ActiveWatch se opune inlocuirii termenului de „rom” cu cel de „tigan” UE vine cu o strategie pentru a imbunatati accesul persoanelor cu handicap Petitie pentru Ziua Nationala impotriva Violentei Domestice PROTEST: Reducerea indemnizatiilor pentru persoanele cu dizabilitati inseamna condamnarea lor Proiect Pilot de Prevenire a Traficului de Femei si Copii Munca Decenta pentru o Viata Decenta – Stimularea strategiilor si politicilor internationale ale sindicatelor “Drepturile copiilor si tinerilor cu handicap fizic – intre deziderat si realitate” MAI lanseaza o campanie pentru prevenirea exploatarii persoanelor prin munca fortata Semnal de alarma privind cresterea numarului de adulti si copii exploatati prin munca

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-4970334