Atelierul „Civil Society Pitch” la One World Romania 2016

0

In premiera la cea de-a noua editie de festival, One World Romania se apuca de petit! „Civil Society Pitch” este un proiect inovator prin care ne propunem sa cuplam echipe mixte de profesionisti din lumea filmului si societatea civila cu scopul realizarii de filme creative care documenteaza realitatile locale.  Doritorii se pot inscrie la atelierul care se va desfasura in perioada 26-27 martie la Bucuresti, in ultimele doua zile ale festivalului. Data limita pentru inscrieri este 22 februarie 2016.

oneworldatelier-3590271

Regizorii, producatorii sau artistii vizuali cauta mereu subiecte interesante, unice pentru filmele si proiectele lor, iar activistii pentru drepturile omului sunt in cautare de metode noi si creative de a creste gradul de constientizare asupra problemelor din domeniul in care activeaza. O modalitate foarte buna de a semnala si a aduce in atentia publicului larg subiectele importante, dar nemediatizate, este prezentarea lor in filme documentare. Organizatiile neguvernamentale nu detin insa mijloacele si expertiza necesare pentru a le realiza, iar cineastii ajung cu greu la subiectele cu impact social.

One World Romania vine in intampinarea acestor nevoi si ii va ajuta pe toti sa isi gaseasca perechea perfecta. Tutorii atelierului sunt Ioana Avadani, directorul Centrului de Jurnalism Independent si Alexander Nanau, regizor si producator de film documentar, carora li se va alatura Maciej Nowicki, director al Festivalului International de Film Watch Docs, Polonia. Pe durata celor doua zile de lucru, activistii pentru drepturile omului vor avea ocazia de a prezenta in fata regizorilor, producatorilor, artistilor si expertilor locali si straini, idei ce pot deveni subiecte de filme documentare. Cele mai bune proiecte vor intra in competitia Future Docs din vara acestui an si au sansa de a castiga premiul cel mare de 7000 de euro.

Informatii complete despre „Civil Society Pitch”, cat si formulare de inscriere gasiti aici. Atelierul este realizat in colaborare cu Festivalul Watch Docs, cu sprijinul programului Advocate Europe. 

Pentru mai multe informatii despre festival, ne puteti scrie pe adresa [email protected] Va asteptam si pe facebook si youtubecu mai multe stiri despre ce veti vedea la One World Romania 2016!

Inscrie-te acum din partea societatii civile!

Aplica acum ca cineast sau artist vizual!

Organizatori: Asociatia One World Romania, Centrul Ceh Bucuresti
Partener principal: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
Cu sprijinul: Centrul National al Cinematografiei, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, RoAid – Programul Romaniei de Cooperare pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Centrul de Resurse Juridice, EEA Grants, Bankwatch
Parteneri: Ambasada Republicii Cehe in Romania, Ambasada Statelor Unite ale Americii in Bucuresti, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Elvetiei in Romania, Goethe-Institut Bucuresti, Institutul Francez din Romania, Ambasada Frantei in Romania, Ambasada Regatului Tarilor de Jos in Romania, British Council, Ambasada Suediei la Bucuresti, Ambasada Spaniei in Romania, Ambasada Portugaliei in Romania, Institutul Polonez Bucuresti
Sustinut de: Centrul Medical Medsana, CEZ Romania, Škoda, Advocate Europe
Partener digital: Canopy