Concurs National de Eseuri pe Drepturile Omului si Drept Umanitar

0

ELSA Bucuresti te invita sa-ti exprimi parerea in cadrul Concursului National de eseuri pe temele Drepturilor Omului si Dreptului Umanitar. Ai ocazia sa iti demonstrezi abilitatile juridice si sa le pui in valoare in fata profesorilor si colegilor tai.

Concursul se adreseaza studentilor din anii II-IV a Facultatilor de Drept (toate facultatile de Drept din tara), avand doua sectiuni: una in limba romana si una in limba franceza.

Tema sectiunii in limba romana este „Drepturile refugiatilor in contextul reglementarilor legislative actuale”, iar tema sectiunii in limba franceza „La vie privée vs. La liberté d’expression sur l’Internet”. Un student poate participa doar la una din cele doua sectiuni.

Ataseaza eseul intr-un e-mail care sa contina numele, prenumele, facultatea, anul tau si trimite-l la adresa de e-mail [email protected] pana la data de 27 februarie 2014, ora 23:59. Eseurile vor fi corectate de colaboratorii nostri, iar rezultatele va vor fi comunicate in data de 5 martie (ELSA Day) in cadrul unei conferinte organizate de Departamentul STEP.

Premiile se vor acorda diferentiat, si anume, cate unul pentru sectiunea in limba romana si cate unul pentru sectia in franceza (locul I- 100 euro, locul II carti de drept). Locul 1 de la ambele sectiuni vor avea posibilitatea de a participa in faza orala a procesului simulat pe tema Drepturilor Omului organizat de ELSA Bucuresti!

ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizatie internationala a studentilor la Drept si a tinerilor juristi. Ideea infiintarii asociatiei a fost aceea de a promova legaturi internationale si intelegerea reciproca intre studentii de pe ambele parti ale cortinei de fier, momentan ELSA functionand  in 42 de tari,  in cadrul a peste 300 de Facultati de Drept. ELSA Romania a luat fiinta in 1990, fiind singura asociatie a studentilor la Drept care activeaza la nivel national, reunind aproximativ 1000 de membri din Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara.

Obiectivele ELSA sunt  promovarea oportunitatilor oferite studentilor la Drept si tinerilor juristi de a dobandi cunostinte noi despre alte culturi si sisteme legale, in spiritul dialogului critic si al cooperarii stiintifice, contributia in formarea unor viitori juristi cu o deschidere intelectuala cat mai larga si cu aptitudini profesionale cat mai bine dezvoltate si incurajarea studentilor la Drept si a tinerilor juristi sa actioneze pentru binele societatii.