Conferinta finala „Vocea Tinerilor Aici si Acum!”

0

In perioada 01.06.2014 – 31.12.2015, Fundatia Parteneri pentru Dezvoltare Locala – FPDL implementeaza proiectul „Vocea Tinerilor Aici si Acum!”, proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014 in cadrul Fondului ONG in Romania.

Astazi, 16 decembrie 2015, la orele 18:00, la Hotel Volo – Strada Schitu Magureanu, nr. 6, sector 5, va avea loc conferinta de incheiere a proiectului „Vocea Tinerilor Aici si Acum!”.

Programul Youth Voice Romania, a avut ca scop principal motivarea tinerilor creativi sa se organizeze si sa se implice in generarea de schimbari pozitive pe teme legate de drepturile omului, cu precadere in combaterea discursului instigator la ura, in vedera influentarii politicilor scolilor in vederea transformarii acestora in medii intolerante la discursul instigator la ura sau incalcarea drepturilor omului prin activitati antrenante (workshop-uri, campanii – atat online, cat si offline si intalniri de planificare).

In acest moment, in cadrul proiectului Vocea Tinerilor Aici si Acum! sunt implicati activ peste 50 de elevi si 5 profesori (Colegiul National Matei Basarab, Colegiul National I.L Caragiale, Colegiul National Gh. Lazar,  Colegiul National de Informatica Tudor Vianu si Colegiul Economic Viilor) cu sprijin din partea ACCEPT, Roma Education Found, Fundatia Impreuna, ActiveWatch, CeRe, ArtFusion. Impreuna, acestia au dezvoltat si implementat campanii de combatere a discursului instigator la ura in cadrul scolilor –  Campania “No Hate Speech”, C.N. Gh. Lazar; “Dansam pe diversitate”, C.N. de Informatica Tudor Vianu; “O poza pentru o frica invinsa” si  “Campania P.A.T.R.U “, C.N. Matei Basarab; “Cum iti imaginezi discriminarea?”, C.N. I.L. Caragiale si Colegiul Economic Viilor; “Sezatoarea lui PANDAA”, C.N. Gh. Lazar si C.N. de Informatica Tudor Vianu. Proiectul a avut peste 800 de beneficiari directi, cel putin 200/liceu.

Pe parcursul implementarii si devoltarii programului s-a realizat cresterea gradului de constientizare in randul a 4800 de membri ai comunitatii (elevi, profesori, parinti, reprezentanti ONG si autoritati locale, tineri si adulti) cu privire la discursul instigator la ura in cadrul scolilor si repercusiunile acestuia. De asemenea, s-au pus bazele unei organizari comunitare solide pentru dezvoltarea unei structuri stabile pe termen lung capabila de a interveni in promovarea drepturilor omului in cadrul scolilor.

Pentru mai multe detalii despre comunitatea Youth Voice Romania accesati site-ul campaniilor: www.pandaa.ro si pagina de facebook: www.facebook.com/youthvoiceromania/