Online Together – Drepturile omului si newmedia

0

Ce au in comun CROS, educatia pentru drepturile omului si mediul online? Valoric sunt asemanatoare. New Media School – comunitatea tinerilor pasionati de comunicare in medii alternative isi foloseste know-how-ul intr-un program de invatare dedicat combaterii discursului instigator la ura in mediul online. Gratuit, cu sprijinul financiar al Consiliului Europei prin Fundatia Europeana de Tineret.

Asadar,

Daca esti

Lucrator de tineret,

Formator, trainer sau facilitator de procese de invatare

Lider de organizatie de tineret si/sau care lucreaza cu drepturilor omului

Activist in probleme de drepturile omului

Si daca

Esti interesat de a iti dezvolta abilitatile privind lucrul cu drepturile omului si comunicarea in mediile online (ca mediu de informare si campanie pentru drepturile omului). Si daca in 2013 crezi ca tu sau organizatia ta ati putea fi implicati in campania europeana Young People Combating Hate Speech Online.

Esti invitat sa pui bazele unei retele de organizatii care sa sprijine implementarea in Romania a campaniei europene de combatere a limbajului instigator la ura (hate speech) in mediul online.

Pentru a

Consolida capacitatea a cel putin 20 de lideri de tineret pentru a combate limbajul instigator la ura prin intermediul campaniilor de comunicare online.

Este urmarita

Dezvoltarea competentelor de comunicare in medii digitale ale participantilor (realizare de campanii online, clipuri video, afise, site-uri web etc.);

Construirea unei comunitati de lideri preocupati de problema combaterii limbajului instigator la ura in mediul online;

Membrii comunitatii formate sa elaboreze cel putin 3 proiecte sau instrumente online pe tematica proiectului;

Inscrie-te

Completand formularul de inscrierere aici.  

Mai multe detalii privind programul activitatilor gasiti aici.