Petitie pentru Ziua Nationala impotriva Violentei Domestice

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-1650660

eventubebig-1389018

Data: 19-10-2010

Asociatia “Viitorul Tinerilor”, Ploiesti, propune o petitie pentru declararea zilei de 16 noiembrie Ziua Nationala Impotriva Violentei Domestice. Conform statisticilor 1 din 3 cazuri pe zi sunt de violenta domestica, iar aceasta petitie isi propune sa contribuie la prevenirea si combaterea Violentei Domestice.

 “Scopul petitie este de a sensibiliza si de a trage un semnal de alarma asupra faptului ca violenta nu este niciodata o solutie in rezolvarea problemelor sau a conflictelor. Aceasta initiativa a plecat de la faptul ca elevii afiseaza acte de violenta verbala si fizica in mediul scolar si in afara scolii, iar acest aspect ne-a dat determinat sa actionam in acest sens” a declarat Vasile Porumbaru, Presedinte al Asociatiei.

Conform Asociatiei Viitorul Tinerilor, in urma unor cercetari s-a constatat ca in Romania nu avem o zi pe care sa o dedicam prevenirii si combaterii violentei sub orice forma.

Ziua propusa de noi este 16 noiembrie iar elementul definitoriu va fi funda mov.” Se doreste ca aceasta zi sa fie marcata prin dezbateri, sesiuni informative si alte activitati organizate cu sprijinul autoritatilor locale, judetene si al celor nationale si internationale.

Petitia face parte din proiectul :Abandoneaza Violenta, Accepta Toleranta, finantat de Consiliul Judetean Prahova.

Petitia poate fi semnata AICI.

Salvati Copiii cere Parlamentului European interzicerea imaginilor de pe Internet care infatiseaza copii abuzati ActiveWatch se opune inlocuirii termenului de „rom” cu cel de „tigan” UE vine cu o strategie pentru a imbunatati accesul persoanelor cu handicap PROTEST: Reducerea indemnizatiilor pentru persoanele cu dizabilitati inseamna condamnarea lor Proiect Pilot de Prevenire a Traficului de Femei si Copii Munca Decenta pentru o Viata Decenta – Stimularea strategiilor si politicilor internationale ale sindicatelor “Drepturile copiilor si tinerilor cu handicap fizic – intre deziderat si realitate” 90.000 de semnaturi pentru reluarea adoptiilor internationale MAI lanseaza o campanie pentru prevenirea exploatarii persoanelor prin munca fortata Semnal de alarma privind cresterea numarului de adulti si copii exploatati prin munca

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-5545853