11 structuri de economie sociala pregatite sa aduca un impact pozitiv pentru comunitatile din judetele Arges, Brasov, Buzau, Ilfov si Bucuresti

0

Ieri a avut loc conferinta de inchidere a proiectului “S.E.S. – Sa Evoluam Sustenabil” prin care s-au creat 75 de noi locuri de munca pentru persoane din grupuri vulnerabile si s-au infiintat 11 structuri de economie sociala in regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud-Est, Centru si Sud-Muntenia.

dsc_9107x-2869306

dsc_9041x-4355673

Proiectul s-a desfasurat in perioada octombrie 2014 – noiembrie 2015 si a reunit un parteneriat format din sase organizatii non-profit din Romania si Grecia cu scopul de a crea noi servicii si oportunitati de (re)integrare socio-profesionala pentru persoane cu dificultati de integrare pe piata muncii.

„Prin acest proiect am pornit de la expertiza variata a partenerilor care l-au initiat, din dorinta de a crea o sinergie care sa produca impact pozitiv, prin antreprenoriat social, pentru grupurile tinta de beneficiari implicati. Ne aflam acum intr-un moment de sarbatoare, dupa un an de provocari diverse si uneori neasteptate. Avem unsprezece structuri de economie sociala (SES) functionale, care au fost gandite pentru a crea un microsistem in care sa colaboreze. Avem echipe in fiecare SES care au invatat ce inseamna sa fii antreprenor, de la formarea echipei, la aspecte de productie si vanzare. Bineinteles, ritmul de dezvoltare difera: avem premianti care produc si vand de cinci luni deja si au reusit sa isi adapteze planul de afaceri la situatia reala din piata. Exista si echipe care au avut nevoie de o perioada de testare mai lunga si doar recent au deschis larg portile clientilor. Suntem optimisti si avem incredere in toate echipele care s-au format prin acest proiect si va invitam sa le deveniti clienti fideli!” a declarat doamna Daniela Visoianu, Vicepresedinte a Asociatiei C4C – Communication for Community in cadrul conferintei.

Cele unsprezece structuri de economie sociala infiintate sunt urmatoarele:

 • Sense4 – Centrul de consiliere si terapie
 • 4+ Social Caffe – cafenea sociala
 • Atelierul de ceramica – productie in serie mica de obiecte casnice din portelan
 • O 9 Atitudine SRL – tipografie Braille pentru semnalistica
 • Ajuta-ne sa te ajutam – platforma online de colectare a cotizatiilor membrilor asociatiei InfoCons
 • MamaPan – brutarie pentru produse de panificatie cu maia naturala
 • RustiCar – productie si comercializare produse din lemn
 • RusitCom – comert cu amanuntul pentru produse alimentare
 • Perform Media – activitati de organziare evenimente si specifice agentiilor de publicitate
 • RomArtizanat – fabricarea de articole de imbracaminte cu motive traditionale romanesti
 • E-Vis Design – fabricarea si comercializarea de lumanari decorative

Grupul tinta al proiectului a fost format din 144 de persoane expuse situatiilor de excludere si marginalizare sociala, intre care persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati, familii monoparentale, persoane afectate de saracie, care traiesc din venitul minim garantat si tineri care provin din institutii de protectia copilului.

Asociatiile partenere in proiectul “S.E.S. – Sa Evoluam Sustenabil” sunt:

Asociatia C4C – Communication for Community – www.c4c.ro 

Confederatia Nationala a Persoanelor cu Dizabilitati din Grecia – http://www.esamea.gr

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – http://www.protectia-consumatorilor.ro

Centrul Parteneriat pentru Egalitate – http://www.cpe.ro

Institutul Roman pentru Dezvoltare Sustenabila – http://irds.ro

Asociatia 4Career – http://4career.ro

Proiectul ‘S.E.S. – Sa Evoluam Sustenabil’ este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ‘Investeste in Oameni!’.