12.000 de elevi viitori antreprenori cu sprijinul Petrom si Junior Achievement

0

Demarat in luna aprilie a acestui an, proiectul de educatie antreprenoriala “Mici antreprenori in Scoala lui Andrei” ofera elevilor instrumente necesare pentru a gandi creativ si pentru a putea solutiona problemele din comunitatile in care traiesc. Initiativa este dezvoltata de Junior Achievement Romania in parteneriat cu Petrom si se va desfasura pana in luna decembrie 2013.

Aproximativ 12.000 de elevi si peste 400 de cadre didactice din ciclurile primar si gimnazial vor face scoala “altfel” in cadrul modulelor „Comunitatea mea”, „Economia tarii”, „Orasul meu”, „Sensul banilor” si „Este afacerea mea”. Programul le va spori increderea elevilor in propriile sanse de succes si le va dezvolta gandirea antreprenoriala.

“Acest program a fost mai intai de toate o provocare pentru mine si apoi si pentru elevii mei. Este interesant, provocator, de un real folos tuturor elevilor, dar mai ales celor cu spirit de antreprenor. Elevii au invatat sa lucreze in echipa elaborand reclame, schite, proiecte, planuri de afaceri extrem de interesante. Cu alte cuvinte, le-a placut sa se joace de-a „micii antreprenori” si pana la urma chiar au reusit, participand cu succes la Targul de Craciun organizat in scoala”, prof. Jana Voiculescu.

“In cadrul acestui program relatia profesor-elevi devine mai transparenta. Elevii se deschid, comunica, isi exprima propriile pareri, idei, opinii, fara sa fie criticati. Invata sa lucreze in echipe, sa colaboreze eficient, sa fie creativi. Pot face alegeri si isi asuma consecintele alegerilor si actiunilor. Invata sa ia initiativa si pun in practica abilitatile lor antreprenoriale”, prof. Mihaiela Lazar.

Cele 18 comunitati incluse in program sunt Galati, Braila, Zemes, Moinesti, Buzau, Adjud, Ploiesti, Campina, Pitesti, Craiova, Constanta, Videle, Foglas, Marca, Suplacu de Barcau, Moreni, Boldesti Scaieni si Bucuresti. Cadrele didactice din cele 161 de scoli selectate beneficiaza de materiale gratuite si cursuri de formare. Pe termen lung, ei vor putea continua activitatea implementand un proces educational modern, de impact, in aceste scoli.

„Prin platforma Tara lui Andrei, Petrom sustine comunitatile din Romania prin programe care sustin educatia antreprenoriala si finanteaza idei care aduc valoare economica si sociala in comunitatile din Romania.” a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate, Petrom.