Peste 160 de mesteri populari si iubitori ai artei traditionale instruiti in antreprenoriat

0

163 de mestesugari si pasionati ai artei populare din judetele Valcea, Dolj si Olt au finalizat in martie cursurile de competente antreprenoriale organizate de World Vision Romania prin proiectul Atelierul de Mestesuguri – program integrat de calificare, dezvoltare a competentelor antreprenoriale, suport si consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea mestesugurilor traditionale din mediul rural din regiunea Sud-Vest.

Festivitatea de absolvire va avea loc marti, 2 aprilie 2013, ora 10:00, la Salonul “OK Events” din Ramnicu Valcea, Str. Matei Basarab nr. 209. Evenimentul marcheaza finalul celei de-a doua etape a proiectului printr-o expozitie cu obiecte artizanale lucrate de cursanti si acordarea diplomelor eliberate de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Beneficiile participantilor la cursuri nu se limiteaza insa doar la imbogatirea instruirii si diplome de calificare. Ȋn perioada urmatoare, ei vor intra in competitie pentru finantarea ideilor de business, astfel ca 35 dintre planurile de afaceri scrise de mestesugari vor fi primi sprijin financiar pentru implementare.

In acelasi timp, artizanii se vor putea informa despre noi oportunitati de dezvoltare la cele doua centre de consiliere pe care le vom deschide in curand la Ramnicu Valcea si Craiova, si sa se afilieze asociatiilor profesionale nou create si retelei de colaborare cu pensiuni rurale.  De asemenea, isi vor putea promova obiectele artizanale in catalogul online „Targul de la sat”, care va fi lansat in aceasta primavara.

Fundatia World Vision Romania desfasoara proiectul „Atelierul de mestesuguri” in cadrul Programului pentru agricultura si dezvoltare economica care promoveaza investitiile in capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltarii economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung si in acord cu valorile si traditiile locale.

Prosperitatea familiilor este esentiala pentru bunastarea copiilor, intrucat le ofera acestora sanse egale la educatie si dezvoltare. World Vision Romania implementeaza inca din anul 2003 activitati care sustin dezvoltarea economica si agricola in mediul rural promovand atitudinea activa si implicarea in schimbarea conditiei de saracie in Romania.

follow_stiriong-6581317