79 de mesteri populari valceni si olteni au obtinut calificare ca antreprenori in Atelierul de mestesuguri

0

In data de 2 aprilie 2013, la Ramnicu Valcea, 79 de mesteri populari si iubitori ai mestesugurilor din judetele Valcea si Olt au obtinut diplome de absolvire a cursurilor de competente antreprenoriale. Evenimentul a incununat a doua etapa a proiectului Atelierul de mestesuguri – program integrat de calificare, dezvoltare a competentelor antreprenoriale, suport si consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea mestesugurilor traditionale din mediul rural din regiunea Sud – Vest.

Majoritatea absolventilor sunt mesteri populari autentici, iar 18 dintre ei au deprins mestesugul tesutului la razboi anul trecut, in prima etapa a proiectului. Pe langa diplomele certificate de Autoritatea Nationala pentru Calificari, beneficiarii au primit subventii in valoare de 200 lei / cursant. La nivelul intregului proiect s-au calificat in antreprenoriat 163 de persoane, intre care 84 de doljeni.

Mesterii au dobandit cunostinte despre legislatie si contabilitate, vanzari si publicitate, inregistrarea si protectia marcii si scrierea unui plan de afaceri. In perioada urmatoare, ei vor participa la un concurs de planuri de afaceri. Cele mai reusite 35 de proiecte scrise de mesteri vor fi premiate cu finantarea necesara demararii propriului atelier mestesugaresc.

Ii felicit pe absolventi pentru reusita lor si ii indemn sa participe si la urmatoarea etapa a proiectului. In scurt timp vom deschide la Ramnicu Valcea si Craiova doua centre de consiliere care vor oferi mestesugarilor informatii despre finantari nerambursabile, scrierea unui plan de afaceri si evenimente de interes pentru artizani. Totodata, la centre se vor face inscrieri pentru  platforma online Targul de la sat. Platforma va fi lansata in aceasta primavara si va facilita promovarea pe internet a artei populare din regiunea de Sud – Vest.” a declarat managerul de proiect, Roberto Patrascoiu.

Fundatia World Vision Romania desfasoara proiectul „Atelierul de mestesuguri” in cadrul Programului pentru agricultura si dezvoltare economica care promoveaza investitiile in capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltarii economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung si in acord cu valorile si traditiile locale. 

follow_stiriong-6239823