Asociatia Hosman Durabil anunta Ziua Morii

0

Asociatia Hosman Durabil anunta Ziua Morii, ce va avea loc in 3 septembrie, la Moara Veche din Hosman, Comuna Nocrich, judetul Sibiu. Editia a VIII-a este organizata in cadrul proiectului „Solidaritate pentru dezvoltare economica in Valea Hartibaciului”.

Asociatia HOSMAN DURABIL implementeaza, din 1 martie 2015, proiectul „Solidaritate pentru dezvoltare economica in Valea Hartibaciului”, co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Una din activitatile proiectului este crearea unui brand pentru produsele locale din Hartibaciu, brand ce va fi prezentat publicului larg in cadrul Zilei Morii.

Scopul brandului “Din Hartibaciu, cu drag” este ca produsele din aceasta zona sa fie recunoscute cu usurinta de catre consumatori. Eforturile de promovare sunt astfel imbunatatite de folosinta comuna a unui simbol ce sumarizeaza povestea fiecarui tip de produs. O dimensiune sociala si de mediu este adaugata la valoarea brandului cu accent pe beneficiile locale si pentru un stil de viata durabil. Numai producatorii din regiune vor putea utiliza marca si o vor putea adauga in mod gratuit la etichetele produselor lor, dar in conformitate cu promisiunea de a respecta regulile stabilite. Acest sistem de branding va lucra de asemenea, pe termen lung, ca o retea si o platforma pentru a aborda problemele comune ale producatorilor. Pentru ca mesterii locali si producatorii sa obtina dreptul de a utiliza marca, vor trebui sa isi ia angajamentul de a respecta documentul cu linii directoare si manualul de identitate.

Totodata, prin acelasi proiect, s-au inceput deja lucrarile la Centrul de Training si Evenimente ce va inlocui vechea sura a morii. Deja au fost derulate 14 ateliere din cele 23 ale proiectului, cu specialisti invitati din randul membrilor partenerului elvetian. Implementarea proiectului are o durata de 24 luni, iar valoarea totala a finantarii solicitate este de 230.113,78 CHF.

Invitatia adresata mestesugarilor si producatorilor din regiune de a participa la aceasta editie a Zilei Morii ramane deschisa. In plus fata de targul de produse locale vor mai avea loc un spectacol de cant si joc, o vizita ghidata a complexului Moara Veche si plimbari cu drezina pe vechile sine ale mocanitei. Evenimentul va incepe la ora 12 si va avea loc indiferent de conditiile meteo. Participarea este gratuita.