Au fost desemnate cele trei intreprinderi sociale castigatoare in competitia „Your Choice, Your Project”

0

UniCredit Business Integrated Solutions si Fundatia UniCredit, in parteneriat cu NESsT, au selectat trei proiecte castigatoare in cadrul competitiei intreprinderilor sociale „Your Choice, Your Project” din acest an, sustinuta de grupul UniCredit.

“Your Choice, Your Project” se afla la a doua editie consecutiva in Romania, dupa ce anul trecut proiectul a fost implementat de catre UniCredit Tiriac Bank, Fundatia UniCredit si NESsT, patru intreprinderi sociale castigatoare beneficiind de finantare si consiliere.

Anul acesta, UniCredit Business Integrated Solutions – societate globala de servicii a grupului UniCredit continua proiectul in Romania, in urma caruia trei intreprinderi sociale finaliste vor primi fiecare un sprijin financiar in valoare de 7.000 euro.

Proiectele beneficiare sunt: CAPDD – Pestera Meziad, MAI BINE Iasi – CUIB si Asociatia Gaspar, Baltasar si Melchior – Caravana Mestesugurilor.

Angajatii UniCredit Business Integrated Solutions s-au implicat activ, acordand, prin votul lor, un premiu suplimentar in valoare de 2.000 euro pentru CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune. Gradul de participare la vot a fost de 62%.

Cele trei proiecte castigatoare, care au fost selectate din randul a 12 ONG-uri si intreprinderi sociale care au raspuns invitatiei organizatorilor, au fost evaluate pe baza unor criterii aflate in concordanta cu valorile si politicile grupului UniCredit.

„Rezultatele acestei noi editii a “Your Choice, Your Project” reprezinta o motivatie importanta pentru Fundatia UniCredit, care de mai multi ani se implica in intiative de incluziune sociala in Romania. Multumita cooperarii si participarii intense a colegilor din cadrul UniCredit Business Integrated Solutions, Fundatia UniCredit a fost in masura sa valorizeze in continuare propriile actiuni in sprijinul intreprinderilor sociale, care vizeaza cresterea durabila a comunitatilor dezavantajate”, a spus Maurizio Carrara, presedintele Fundatiei UniCredit.

Promovat de Fundatia UniCredit, “Your Choice, Your Project” s-a derulat pana in prezent in noua din tarile in care grupul UniCredit este prezent. Acest program a primit recent o mentiune speciala in cadrul “European CSR Award Scheme”, o initiativa promovata si finantata de Comisia Europeana.