Changemakers – Antreprenoriatul social: Un altfel de business

0

Changemakers, proiect al Asociatiei Studentilor Economisti din Romania (ASER), aflat la cea de a V-a editie, se adreseaza studentilor pasionati de oameni si antreprenoriat. Prin intermediul lui se urmareste popularizarea conceptului de antreprenoriat social in randul tinerilor si oferirea resurselor unui participant pentru a-si implementa afacerea sociala.

Changemakers se desfasoara in perioada 11 aprilie – 3 mai si are urmatoarele etape:

Conferinta „Antreprenoriatul social: Un altfel de business” – 11 aprilie, Aula Bibliotecii Nationale din Romania – va oferi participantilor la proiect o viziune generala asupra antreprenoriatului social, vazută insa prin ochii unor oameni avizati. Astfel, invitati precum : Raed Arafat, Oana Toiu, Mihai Simiuc, Leslie Hawke vor vorbi despre ce inseamna cu adevarat antreprenoriatul social, despre impactul lui, dar si despre modul în care vad ei viitorul acestuia in Romania.

Sesiunea de Antreprenoriat Social – 16 aprilie – se va concretiza in dezbateri pe urmatoarele doua teme : „Antreprenoriatul social: fezabil astazi?” si „Antreprenoriatul social: business sau pasiune?”. Astfel, zece persoane cu experienta in domeniul social vor raspunde intrebarilor despre provocarile pe le-au intampinat in cariera și vor dezvalui ce anume i-a motivat sa continue.

Scoala de Primavara – 18 aprilie-2 mai – se va concentra pe pregatirea celor 15 participanti la proiect, astfel incat, la sfarsitul proiectului, acestia sa fie capabili sa-si realizeze strategiile de implementare a afacerilor sociale. Timp de 12 zile, participantii vor fi antrenati într-o serie de training-uri, workshop-uri si intalniri bazate pe dezvoltare personala si initiere in business-ul social (Leadership&Management, Branding Personal, Vânzări, Marketing). Experienta va fi completata de vizite la afaceri sociale si de invitati pe masura.

Dupa terminarea proiectului, participantii vor putea face parte din Comunitatea Changemakers, formata din membrii editiilor anterioare, alaturi de care isi pot construi si continua impreuna drumul catre schimbare.

Aplica pana pe 12 aprilie pe www.changemakers.aser.ro!