Changemakers pune schimbarea in miscare!

0

Vrei sa aduci o schimbare in societatea din care faci parte, sa iei masuri, sa iti pui ideile in practica? Asociatia Studentilor Economisti din Romania (ASER) te invita in perioada 20 martie – 10 aprilie sa iei parte la proiectul Changemakers.

Aplica, participa la workshop-uri, demonstreaza ca esti pregatit sa aduci schimbarea in societate si vei avea posibilitatea sa iti prezinti propriul plan de afacere in fata unui juriu specializat si sa beneficiezi de unul dintre cele patru internshipuri oferite de UNDP.

Aflat la cea de-a patra editie, Changemakers continua traditia proiectului printr-o serie de activitati ce au ca scop informarea studentilor cu privire la antreprenoriatul social, aprofundarea si aplicarea cunostintelor in acest domeniu.

Proiectul va debuta pe 20 martie printr-un eveniment de deschidere in Orange Concept Store, intre orele 15:00 si 18:00, avandu-i ca invitati pe Mircea Mocanu (Head of Socio-Economics Section UNDP) si dr. Raed Arafat (fondator SMURD). De asemenea, sirul evenimentelor continua pe 27 martie, ora 15:00 la Teatrul ACT prin Conferinta Changemakers, ce are ca tema „Povestea oamenilor care au adus schimbarea in Romania”, unde cei care participa vor avea ocazia sa-i cunoasca pe: Iulian Ifrim (coordonatorul proiectului Sacosa de Panza), Bogdan Braicu (Managing Partner Concordia) si nu in ultimul rand Marian Stas (fondator CODECS). Moderatorul Conferintei va fi Mihail Musat (fondator LumeBuna.ro).

A treia etapa a proiectului este Sesiunea de Antreprenoriat Social. Aceasta va avea avea loc pe 29 martie in YPC Cafe intre orele 17:00 – 20:00 si se va desfasura sub forma unor dezbateri la mese rotunde. Studentii vor avea ocazia sa afle mai multe informatii despre antreprenoriatul social direct de la fondatorii intreprinderilor sociale, precum: Ateliere Fara Frontiere, Atelierul de Panza, Romano ButiQ, Brutaria Concordia, Clinica Motivation, Recicleta, YPC Cafe.

Urmatoarea etapa a proiectului este Scoala de primavara ce consta in 10 zile de activitate. Aici se pune accent pe dezvoltarea soft skill-urilor pe care trebuie sa le detina un bun antreprenor, vor avea loc 2 workshopuri dedicate antreprenoriatului social, studii de caz Harvard style si 2 vizite in mediul antreprenorilor sociali.

In urma acestor experiente participantii vor putea realiza un plan de afaceri fezabil care va fi analizat de un juriu specializat. Proiectul nu se incheie aici, studentii intrand apoi in Comunitatea Changemakers care aduna deja 100 de membri.

Pentru mai multe detalii si inscrieri accesati site-ul www.changemakers.ro.