Coalitia Pentru Economie Sociala sustine reluarea dialogului privind Legea Economiei Sociale!

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-3406747

  ies-5466711

300x105-3074781

ypc-6675694

logo_rs-8854092

elsa_romania-1398043

Data: 25-05-2012

Marti, 22 mai, 47 de organizatii membre ale Coalitia Pentru Economie Sociala au transmis o scrisoare Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale prin care reitereaza necesitatea reluarii dialogului cu privire la reglementarea economiei sociale.

Pentru perioada 2014-2020 Coalitia propune urmatoarea agenda pentru dezvoltarea economiei sociale in Romania:

  1. Dezvoltarea sectorului asociativ prin ridicarea barierelor de inregistrare si de derulare a activitatilor economice existente in prezent.
  2. Stoparea declinului cooperatiei si relansarea acesteia in domenii critice pentru dezvoltarea durabila a Romaniei – agricultura, forestier, dezvoltare rurala – consum si utilitati.
  3. Promovarea mai accentuata a organizatiilor care asigura acces la finantare si asigurari de sanatate CARuri si microcreditare si creditare – mutualitati.
  4. Recunoasterea potentialului economic si social al entitatilor economiei sociale ca parte integranta a sectorului IMM prin includerea in toate programele de sprijin si accesul acestora la toate facilitatile prevazute pentru IMM.
  5. Reforma politicilor sociale, cu precadere a celor de ocupare, pentru a trece de la asistare la incluziune activa prin integrarea  eficienta a mecanismelor economiei sociale in aceste politici (ex. intreprinderile sociale de insertie, cooperative sociale,  ale grupurilor dezavantajate sau multi-stakeholder cu implicarea autoritatilor locale, organizatii mutuale de asigurari de sanatate).
  6. Adoptarea unui cadru legal favorabil dezvoltarii economiei sociale in Romania.

 Secretariatul Coalitiei organizatiilor care sustin economia sociala este asigurat de catre FDSC prin Institutul de Economie Sociala, persoana de contact Diana Berceanu, [email protected]  

Cerere de aplicatii: “Asocierea: o sansa pentru agricultori” CENTRE RURALE DE DEZVOLTARE A AFACERILOR in sprijinul promovarii antreprenoriatului pentru cresterea gradului de ocupare in mediul rural Lansarea procesului de consultare pentru politica de dezvoltare rurala 2014-2020 “Scufita Rosie”, povestea zanelor bune de la Crucea Rosie Romana Studiu ICCV si IES: 75% din populatia mediului rural traieste in conditii precare Seminar: Asociatiile de agricultori si composesoratele de paduri – actori cheie ai economiei sociale din mediul rural Ziua Internationala a Comertului Echitabil, editia a patra AREAS anunta oficial desfasurarea la Suceava a Conferintei Internationale „Economia sociala, trend sau realitate” Fundatia Dezvoltarea Popoarelor a inaugurat prima fabrica de mozaic ceramic cu rol de intreprindere sociala Changemakers pune schimbarea in miscare!

Servicii juridice pro bono pentru ONG-urile din Romania

sigla_civic_color_jpeg-3141836

nonguv-7434466