Conferinta Nationala a Economiei Sociale 2013: „Pentru o economie a solidaritatii”

0

Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza joi, 29 august 2013 Conferinta Nationala a Economiei Sociale 2013: „Pentru o economie a solidaritatii”.

Experti, decidenti si practicieni vor dezbate teme de actualitate ale economiei sociale din Romania. Evenimentul marcheaza totodata incheierea proiectului „Prometeus – promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene” implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV), Universitatea Bucuresti – Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises (EURICSE) si Centrul National de Pregatire in Statistica (CNPS).

Expertii centrului de cercetare european EURICSE vor prezenta concluziile privind situatia actuala a economiei sociale din Romania, provocari si recomandari pentru politici publice in favoarea economiei sociale la noi in tara, inclusiv reglementari legale in domeniu. Invitat de onoare al acestei sectiuni va fi Prof. Carlo Borzaga, presedintele EURICSE, reputat expert international in domeniu.

Cu ocazia evenimentului vor avea loc de asemenea:

  • lansarea, cu prezenta autorilor, a patru manuale universitare in domeniul economiei sociale, realizate in cadrul proiectului de cadre didactice de la Universitatea din Bucuresti si aparute la editura Polirom;
  • lansarea, cu prezenta autorilor, a variantelor finale ale rapoartelor ICCV despre organizatiile colective ale proprietarilor de terenuri agricole si forestiere, casele de ajutor reciproc, economia sociala si dezvoltarea locala, aparute de asemenea la editura Polirom;
  • lansarea si dezbaterea variantelor finale ale rapoartelor IES despre organizatiile economiei sociale din România, furnizorii de servicii sociale si de ocupare, integrarea in munca si organizatiile religioase si economia sociala.

Mai multe detalii despre vorbitori si seminarii pot fi gasite in agenda conferintei disponibila aici.

Evenimentul va avea loc joi, 29 august 2013, incepand cu ora 9.30, la Hotelul Intercontinental din Bucuresti

Eveniment organizat in cadrul proiectului „Prometeus – promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene” (ID 57676), implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Universitatea Bucuresti – Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul National de Pregatire in Statistica si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni!