Date statistice si politici publice pentru sectorul economiei sociale la Conferinta Nationala a Economiei Sociale

0

Cum mai arata economia sociala din Romania? Ce ne spun datele statistice? Cat de important este acest sector? Ce reglementari si finantari sunt de actualitate pentru economia sociala din Romania?

Despre toatea acestea puteti afla la Conferinta Nationala a Economiei Sociale, 5 iunie 2014, Bucuresti, organizata de Institutul de Economie Sociala (IES) din cadrul Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Aflata la a 4-a editie, Conferinta Nationala a Economiei Sociale va avea loc anul acesta sub genericul  “Economia sociala – actor cheie al bunastarii si echitatii sociale” in Bucuresti in data de 5 iunie 2014, la Centrul de Conferinte al Institutului National de Statistica, situat pe B-dul Libertătii nr 16, sector 5 .

Conferinta va prilejui intalnirea dintre practicienii din sector, principalele organizatii umbrela, cercetatori si decidenti pentru a discuta evolutiile pe baza celor mai recente cercetari. In plus, Conferinta va fi un prilej pentru actorii din acest sector, asociatii, fundatii, cooperative, case de ajutor reciproc sa se reuneasca si sa discute problemele de interes comun.

In cadrul Conferintei se vor lansa rezultatele primei analize macro-economice a sectorului si anume Conturile satelit ale economiei sociale consolidate si conectate la conturile nationale, date colectate si analizate in conformitate cu o metodologie europeana in colaborare cu Centrul National de Pregatire in Statistica pe baza datelor oferite de Institutul National de Statistica.

De asemenea, in cadrul Conferintei se va lansa si Atlasul Economiei Sociale – editia 2014, se vor prezenta si dezbate elemente de legislatie si politica publica si sursele de finantare pentru acest sector, cu precadere din fondurile europene.

Actiunea face parte din proiectul Pentru ca economia sociala din Romania sa devina vizibila!, finantat de Comisia Europeana, Directia Generala Intreprinderi si Industrie, apelul de proiecte „Impactul economic al intreprinderilor sociale” (Economic impact of social enterprises).

Agenda preliminara a evenimentului este disponibila la acest link. Va puteti inscrie prin completarea formularului de inscriere disponibil aici pana la data de 30 Mai 2014.

Participarea la conferinta se va face in limita locurilor disponibile. Participantii inregistrati vor primi un email de confirmare pana cel tarziu 3 Iunie 2014. Costurile de cazare si transport nu vor fi decontate de catre organizatori.

Pentru orice intrebari va rugam sa ne contactati la adresa de email [email protected] sau la telefon 021.310.01.77/81/82/83, persoana de contact Irina Opincaru, cercetator Institutul de Economie Sociala – un program al FDSC.