Dezvoltarea Antreprenoriatului Cultural Romanesc

0

Liga Studentilor Romani din Strainatate, cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, lanseaza Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Romanesc in Tara si in Diaspora“.

Evenimentul va avea loc in perioada 24-26 octombrie 2013, la Bucuresti. Colocviul isi propune sa promoveze o colaborare mai stransa intre tinerii romani creatori, producatori  si distribuitori de cultura si antreprenorii culturali autohtoni cu experienta bogata in acest domeniu. Scopul colocviului C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Romanesc in Tara si in Diaspora” este de a identifica solutii practice la piedicile pe care le intampina tinerii creatori de cultura si de a sustine munca antreprenorilor in cultura care cauta sa creeze un impact dincolo de granitele traditionale ale artei.

Colocviul va reuni antreprenori romani de succes din sectorul culturii, antreprenori interesati sa investeasca in cultura si tineri romani care doresc sa isi construiasca o cariera in acest domeniu. In egala masura, vor fi invitati inalti reprezentanti ai institutiilor publice din domeniul culturii, patrimoniului national, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc.

Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Romanesc in Tara si in Diaspora“ se va desfasura pe parcursul a trei zile. Acesta ofera antreprenorilor si tinerilor  creatori de arta oportunitatea de a se implica in dezvoltarea antreprenoriatului cultural in Romania si peste hotare. Evenimentul va include dezbateri, prezentari si propuneri in cadrul unor grupuri de expertiza, care vor reuni cei mai buni studenti si absolventi din tara si din strainatate, cu experienta relevanta in domeniul cultural si, respectiv, al antreprenoriatului, precum si experti consacrati din domeniul antreprenoriatului cultural romanesc. De asemenea, in cadrul colociului, participantii se vor putea bucura de numeroase momente artistice si expozitii de arta.

Tinerii interesati sa participe la colocviu se pot inscrie pana la data de 10 octombrie 2013, prin completarea formularului de inscriere disponibil aici si prin transmiterea unui CV la adresa [email protected] Candidaturile vor fi analizate de un juriu restrans format din experti si antreprenori in domeniul cultural. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experienta relevanta in domeniu sunt rugati sa ii recomande prin urmatorul formular.

Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Romanesc in Tara si in Diaspora“ este primul pas in conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a antreprenoriatului cultural. Valoarea adaugata este cu atat mai mare cu cat majoritatea initiativelor de promovare a creatiilor culturale romanesti aduc, in momentul de fata, un capital cel mult simbolic creatorilor de cultura. Cultura si produsele culturale romanesti, de factura traditionala sau contemporana, reprezinta  o resursa insuficient exploatata atat in spatiul autohton, dar si in dispora.