Economia sociala din perspectiva actorilor implicati in domeniu

0

Asociatia “Romano ButiQ” impreuna cu partenerii sai KCMC – K Consulting Management and Coordination SRL si Asociatia Umanitara Impreuna Pentru Ei au organizat un eveniment de promovare a economiei sociale.

Evenimentul s-a desfasurat in cadrul proiectului “ButiQ.7” si s-a axat pe promovarea exemplelor de buna practica si pe identificarea de solutii la provocarile cu care se confrunta acest sector in Romania.

La intalnire au participat atat reprezentanti ai unor afaceri sociale care functioneaza deja de cativa ani, precum Doris Stroiescu de la Atelierul de Panza si Raluca Anca de la Concordia, dar si Cosmina Simiean Nicolescu, directoare in Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB), care a dezvoltat recent fitoceainaria SanThe, o afacere sociala deschisa de cateva saptamani in centrul Bucurestiului si care a gazduit acest eveniment.

Rabdarea, reteaua de contacte si cresterea in timp, pas cu pas, par a fi elementele cheie in dezvoltarea structurilor de economie sociala, iar eforturile celor care implementeaza astfel de proiecte sunt bine primite si utile beneficiarilor atata vreme cat SES-urile (structurile de economie sociala) pe care le administreaza se transforma in mici afaceri de succes. 

Discutiile din cadrul evenimentului au fost extrem de utile, intrucat proiectul ButiQ.7 vizeaza dezvoltarea si promovarea economiei sociale prin crearea a 7 structuri de economie sociala si noi locuri de munca pentru persoanele care apartin grupurilor vulnerabile.

Categoriile tintite de proiect sunt: persoane de etnie roma, familii cu peste 2 copii, familii monoparentale, persoane cu dizabilitati, persoane care locuiesc in comunitati izolate, tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului, manageri ai intreprinderilor sociale si specialisti in economia sociala.

De asemenea, in cadrul proiectului se vor organiza in perioada urmatoare noi serii de instruire in domeniul “Manager intrepridere sociala” la care cei interesati sunt invitati sa acceseze pagina web: http://romanobutiq.ro/vino-la-cursurile-gratuite-de-manager-de-intreprindere-sociala-oferite-de-kcmc-si-partenerii-sai/.

Proiectul “ButiQ.7” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni!”, axa prioritara 6 – Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 – Dezvoltarea economiei sociale, ID proiect 143899.