Fundatia Scheherazade organizeaza curs de antreprenoriat pentru refugiati

0

Fundatia Scheherazade organizeaza Curs de antreprenoriat gratuit pentru beneficiarii proiectului “Punti catre speranta – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanti de azil si persoane cu o forma de protectie in Romania”. Cursul se adreseaza persoanelor refugiate si este gratuit. Orele vor avea loc la Centrul Cultural European Romano-Panarab, strada Nicolae Iorga, nr 34-36, in zilele de 18-19 februarie, intre 17:00-20:00.

Beneficiarii proiectului vor dobandi, in urma cursului, abilitati de baza despre antreprenoriat, vor invata cum sa isi faca un plan de afaceri si cum sa isi deschida propria firma.

Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Obiectivul general al proiectului “Punti catre speranta” consta in imbunatatirea accesului la servicii sociale de baza si de calitate pentru 150 de migranti (solicitanti de azil si beneficiari ai unei forme de protectie in Romania). Accesul la serviciile sociale al acestui grup e ingreunat de deficientele privind monitorizarea cazurilor, centralizarea datelor, utilizarea de instrumente adecvate, rigiditatea legislative si barierele de comunicare. Colaborarea cu IGI si DGASMB garanteaza o abordare de succes si corespunzatoare standardelor de calitate.

Despre Fundatia Scheherazade 

Fundatia Scheherazade a fost infiintata in anul 2007 si este o organizatie neguvernamentala, apolitica, nonprofit, care in momentul de fata joaca un rol active pe scena vietii publice din Romania, sprijinind si pledand pentru drepturile copiilor si tinerilor dezavantajati.

Misiunea Fundatiei Scheherazade este de a ajuta copiii din toate mediile, indiferent de rasa, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile si durabile cu Guvernul, sectorul privat si societatea civila.

Fundatia Scheherazade, care se dedica imbunatatirii serviciilor medicale, promovarii dreptului la viata si sustinerii protectiei copilului, crede cu tarie ca succesul vine dintr-o comunicare constructiva a ideilor, aspiratiilor, convingerilor si problemelor. Cele mai importante proiecte ale fundatiei sunt: Renovarea Spitalului de Copii “Marie Curie”; Renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta; Campania de strangere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului “Sfanta Maria” din Iasi; Proiectul “Un drum in viata: Bucsani – intre Bucuresti si Europa! Servicii sociale pentru copii si tineri din mediul rural din judetul Giurgiu”.