Gala Premiilor Active Citizens of Europe (ACE)

0

Fundatia Chance for Life in parteneriat cu Volonteurope va invita sa aplicati la cea de-a 7-a editie a Premiilor Active Citizens of Europe (ACE).

Pe data de 17 octombrie, in Bucuresti, va avea loc Gala Premiilor ACE la care vor fi premiati voluntari, organizatii non-guvernamentale si companii din toate tarile europene.

Anul acesta, Fundatia Chance for Life, ca membru activ Volonteurope, faciliteaza organizarea acestui eveniment international in Romania. In cadrul Galei de decernare a premiilor pentru voluntariat international, Volonteurope a ales sa organizeze o sectiune speciala dedicata organizatiilor din Romania pentru a oferi tarii gazda posibilitatea de a recompensa organizatiile active in domeniul voluntariatului si de a fi recunoscute la nivel international. Astfel, invitam cat mai multi reprezentanti romani sa aplice la www.volonteurope.eu/ace2013 pana pe data de 27 septembrie 2013.

Gala Premiilor ACE face parte dintr-un eveniment anual de renume care a ajuns la a 22-a editie: Conferinta ‘Active Citizens for Europe’. In acest an, conferinta va avea loc in contextul Anului European al Cetatenilor 2013 si va reuni peste 100 de specialisti implicati in promovarea cetateniei active din toata Europa. Volonteurope, ca parte din Alianta privind anul european al cetatenilor, a lucrat impreuna cu Comisia Europeana pentru indeplinirea obiectivelor stabilite pentru acest An. Astfel, Conferinta ‘Active Citizens for Europe’ va aborda teme cheie legate de cetatenia activa in Europa, cum ar fi: participare si implicare democratica; voluntariatul ca expresie a cetateniei active; drepturi umane si justitie sociala in UE; voluntariatul in domeniul educatiei.

Evenimentul se va desfasura in perioada 16-18 octombrie 2013 in Bucuresti. Inscrierile la Conferinta ‘Active Citizens for Europe’ se pot face aici.

In plus, in cadrul conferintei, va avea loc si un Targ de Economie Sociala. Targul va facilita intalnirea dintre firmele interesate sa includa in strategiile de Corporate Social Responsibility masuri care pot contribui direct sau indirect la dezvoltarea economiei sociale si organizatiile care activeaza in acest domeniu. Participarea la targ este gratuita si inscrierile se fac la [email protected]

Mai multe informatii gasiti aici.

Acest eveniment este sustinut de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.