Invata mecanismele antreprenoriatului social la Social Innovators Programme

0

Ideile sunt scanteia schimbarii, iar tinerii sunt cei care dispun de curajul si resursele necesare pentru a le transforma in realitate. Acest potential trebuie insa hranit si educat. Social Innovators Programme (SIP) este o initiativa de educatie antreprenoriala, care ii aduce impreuna pe tinerii care isi propun binele social, si le ofera informatiile si instrumentele necesare pentru a-si materializa ideile.

Programul este gratuit si se adreseaza tinerilor cu varste intre 18 si 30 de ani, care vor sa dezvolte afaceri sociale in Romania. 

Social Innovators Programme se desfasoara sub forma unor cursuri care implica atat lucrul pe ateliere, cat si participarea la discutii de tip panel cu speakeri din domeniul inovatiei si antreprenoriatului social, juridic, contabilitate, finantare, leadership si public speaking.

Rezultatul proiectului va consta in dezvoltarea unei metodologii de training, material care va fi disponibil in mod gratuit tuturor entitatilor publice sau private, care vor dori sa organizeze cursuri de inovatie si antreprenoriat social. De asemenea, va fi creata si dezvoltata comunitatea Social Innovators Network, unde vor fi puse in comun resurse si know-how pe domeniul inovatiei sociale.

In prezent, se desfasoara cea de-a doua serie SIP, urmand ca in noiembrie sa aiba loc cea de-a treia, si ultima. La finalul cursurilor se va organiza o sesiune de pitching, in cadrul careia participantii isi vor prezenta ideile de antreprenoriat/inovatie sociala. Cele mai bune zece vor participa gratuit la un training aprofundat, care va avea loc la Edinburgh in 2017.

Mai multe despre program gasiti pe site-ul Rotaract.

Social Innovation Programme este un proiect finantat prin programul Erasmus +  si organizat de Asociatia Rotaract Bucuresti in parteneriat cu European Development Innovation Network (www.edinetwork.eu) din Scotia si Ústav sociálních inovací, o.p.s. (www.socialni-inovace.cz) din Cehia.

Rotaract este o asociatie de cluburi sponsorizate de Rotary, pentru tineri cu varste intre 18 si 30 de ani. Cluburile Rotaract au ca arie de actiune atat comunitatile locale precum si universitatile si sunt sponsorizate de un club Rotary local. In Romania functioneaza 55 de cluburi Rotaract cu peste 800 de membri, iar la nivel mondial organizatia intruneste peste 200.000 de membri.