La Campina se desfasoara a IX editie a Targului Mierii, cu sustinerea LEM’S

0

Asociatia Apicola Valea Prahovei si Primaria Municipiului Campina va invita la cea de-a 511 editie a Targului Mierii si a-IX-a editie moderna, unul dintre cele mai importante evenimente realizate pentru a celebra aceasta minune a naturii numita miere. Evenimentul va avea loc in perioada 14-16 februarie la Casa Tineretului Campina.

Organizarea Targului Mierii din acest an a fost posibila cu sprijinul companiei LEMET, detinatorul marcii LEM’S, care este pentru al doilea an consecutiv, sponsorul principal al acestui eveniment.

Targul Mierii aduna cei mai priceputi apicultori din tara. La editiile precedente au participat apicultori din Botosani, Tulcea, Constanta si Sighetul Marmatiei.

Participantii vor gasi la targ si anul acesta peste 20 de sortimente diferite din acest minunat produs al naturii, de la miere de salcam, poliflora, tei, pana la sortimente rare ca cea de sanziene, menta sau pomi fructiferi si zeci de alte produse apicole: faguri cu miere, miere cu nuci, cu scortisoara sau cu catina, siropuri cu miere, polen propolis si altele.

Anul trecut, Targul s-a bucurat de prezenta a peste 12.000 de vizitatori, iar apicultorii au comercializat tone de miere. Organizatorii s-au pregatit cu concursuri, spectacole si expozitii pentru un numar de vizitatori similar cu cel de anul trecut.

Albina Nina, mascota Targului, care in fiecare an le daruieste celor mici miere, va face si anul acesta deliciul prichindeilor. Ea va avea grija sa ii indrume pe copii catre cunoasterea dulcetii mierii.

Vineri, 14 februarie, se va desfasura concursul „Cel mai mare mancator de miere”  la care sunt invitati sa participe toti cei care au dorinta si putinta de a inghiti 1,5 kg miere in mai putin de trei minute. Participantii sunt provocati sa doboare recordul din 2013 a lui Cornel Schiopu, care a inghitit 1,5 kg miere in numai 18 secunde!

Pentru cele 3 zile organizatorii impreuna cu LEMET au pregatit si alte surprize pentru vizitatori si campineni, ca de exemplu concursul ”Cea mai buna miere” sau ”Cel mai interesant produs”. Trei zile in care la Campina va curge miere!