Lansare structura de economie sociala Traditii Moldovenesti SRL „Impreuna Pentru Comunitate – IC6″

0

Zestrea culturala si traditionala a satului moldovenesc va fi promovata la nivel national si international prin structura de economie sociala Traditii Moldovenesti SRL ce va fi lansata pe 21 august 2015 in comuna Prisacani, judetul Iasi.

Fundatia  Centrul de Mediere si Securitate Comunitara (CMSC) a infiintat Structura de Economie Sociala Traditii Moldovenesti SRL ce are ca scop promovarea si vanzarea produselor artizanale (obiecte artizanale si decorative, traistute, stergare, ii, marturii pentru nunti) si produselor alimentare (dulceturi, siropuri, cozonaci, placinte etc.) realizate de producatoare combinata cu turismul rural – tururi ghidate in zona Moldovei, cu degustari de produse traditionale, sezatori, participare la serbari si sarbatori rurale autentice din regiunea Moldovei. In cadrul intreprinderii sociale au fost create in total sase noi locuri de munca din care patru sunt ocupate de persoane care apartin grupurilor vulnerabile.

Intreprinderea sociala Traditii Moldovenesti SRL isi propune pe de o parte sa creeze noi locuri de munca pentru femei din grupuri vulnerabile si in acelasi timp sa contribuie la dezvoltarea sustenabila a satelor din zona Moldovei prin promovarea de produse autentice si servicii prin care sa fie descoperita frumusetea locurilor atat la nivel national, cat si international. Avem parteneri interesati de produsele noastre traditionale din tari precum Belgia, Spania, Anglia, Germania sau Italia. Sunt taine moldovenesti pe care dorim sa le impartasim”, a declarat Laura Albu, presedinte executiv Fundatia CMSC, fundatie partenera in cadrul proiectului.

Lansarea Structurii de Economie Sociala va avea loc vineri, 21 august 2015,  ora 11.00, in cadrul Targului de  Economie Sociala Rurala Bazata pe Traditii – pe stadionul comunei Prisacani, judetul Iasi. “Cu ocazia evenimentului de lansare, reprezentantii Traditii Moldovenesti SRL au propus femeilor gospodine si un concurs savuros. Invitam orice doritor pofticios sa treaca pragul standului nostru, vineri, 21 august, imediat dupa lansare, pentru a degusta din retetele minunate ce vor fi pregatite pentru concurs si pentru a ne ajuta astfel la desemnarea castigatorilor”, a precizat Irina Nenerica, responsabil proiect partener Fundatia CMSC. Premiul I – 1000 de lei, premiul II – 500 lei, premiul III – 300 lei, premiul special – 500 lei.

Detalii suplimentare se pot obtine adresand intrebarile catre E-mail: [email protected] sau Laura Albu, presedinte executiv Fundatia CMSC, E-mail [email protected], tel. 0722500372.

Acest proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013; Axa prioritara nr. 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie  6.1  „Dezvoltarea economiei sociale”. Perioada de implementare: 5 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2015. Aria de implementare: judetele Iasi, Botosani, Vaslui si Deva – mediul rural si mediul urban. Valoarea totala a proiectului este de 3.758.653,06 lei, din care asistenta financiara nerambursabila reprezinta 3.044.396,22 lei. Detalii pe http://www.fundatiacorona.ro/ic6/.

PARTENERI IN PROIECT:

FUNDATIA CORONA, IASI – mai multe detalii pe: www.fundatiacorona.ro

ASOCIATIA CLARA, DOROHOI – mai multe detalii pe: www.asociatiaclara.ro

FUNDATIA CENTRUL DE MEDIERE SI SECURITATE COMUNITARA, IASI – mai multe detalii pe: www.cmsc.ro  ASOCIATIA ECOVAS, VASLUI – mai multe detalii pe: http://www.facebook.com/asociatia.ecovas

ASOCIATIA MERIT, DEVA – mai multe detalii pe:  www.asociatiamerit.ro