Lobby, advocacy si notiuni de management intr-o intreprindere de economie sociala

0

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania – filiala Iasi in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany a organizat un program de instruire dedicat specialistilor ONG care lucreaza in domeniul serviciilor sociale adresate persoanelor cu dizabilitati. Programul de instruire s-a desfasurat in perioada februarie – martie 2014 si a constat in 3 cursuri. Domeniile de instruire acoperite au fost: terapii alternative pentru persoane cu dizabilitati, lobby si advocacy, notiuni de management intr-o intreprindere de economie sociala. Formatorii au fost specialisti cu experienta in domeniile vizate, din Romania si Olanda. Au participat 41 de specialisti din 20 de ONG-uri din judetul Iasi.

Activitatea a facut parte din proiectul Cresterea capacitatii organizatiilor neguvernamentale din judetul Iasi in furnizarea de servicii sociale pentru copii si tineri cu dizabilitati, adresat copiilor si tinerilor cu dizabilitati din judetul Iasi, precum si specialistilor din sectorul ONG care lucreaza in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati, implementat in perioada noiembrie 2013 – octombrie 2014 de catre ANCAAR filiala Iasi in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany – biroul zonal Iasi. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si are un buget de 83.320 CHF.

Obiectivul general al proiectului este de a creste gradul de incluziune sociala a copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice si mentale prin dezvoltarea de servicii sociale inovative la nivelul ONG-urilor din judetul Iasi, active in domeniul protectiei si drepturilor persoanelor cu dizabilitati. Beneficiarii directi ai activitatilor proiectului sunt 60 de copii si tineri cu dizabilitati si 100 de reprezentanti ONG si ai autoritatilor publice din regiunea de Nord-Est a Romaniei active in domeniul promovarii si respectarii drepturilor persoanelor cu dizabilitati.