Re-engage! Rute alternative pentru motivarea si implicarea tinerilor pe piata muncii

0

Re-engage! Alternative paths to motivate and engage youth back to work urmărește să ofere tinerilor oportunitatea de a experimenta succesul prin auto-dezvoltare, gândire creativă și explorarea propriului potențial. Proiectul furnizează training atât tinerilor (în special NEETs), cât și experților care lucrează cu tinerii (traineri, consilieri, lucrători de tineret etc.).

Re-engage! este un proiect transnațional, coordonat de Fundația Coremsa din Spania și implementat în parteneriat cu Asociația Consultanților și Experților în Economie Socială, Asociația MAIA din Romania, Institutul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului – IED din Grecia și Asociația Providersa din Spania.

Re-engage vizează tinerii în două planuri:

  1. primul nivel este cel al dezvoltării motivației și abilităților necesare pentru piața muncii, cu focus special pe dezvoltarea personală și gândirea pozitivă;
  2. al doilea nivel este pentru tinerii proactivi, care doresc să devină antreprenori, aceștia fiind sprijiniți în inițierea de activități antreprenoriale și auto-angajare, ca rută alternativă pe piața muncii.

Principalele rezultate ale proiectului sunt:

1. Pachet de curs – „Make the Best out of Yourself”, pentru a stimula încrederea de sine și motivația – instrumente, strategii și lucruri practice pentru piața muncii și antreprenoriat:

2. Platformă e-learning ENGAGE-HUB – video, materiale interactive referitoare la dezvoltare personală și antreprenoriat.

3. „Creative ME” Toolbox, un ghid cu sfaturi și exerciții neconvenționale pentru deblocarea creativității!

Proiectul a inceput la 1 noiembrie 2016, are o durată de 24 de luni și este dezvoltat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Erasmus+ , Actiunea Cheie 2 – Parteneriate Strategice pentru Tineret. Echipa de proiect poate fi contactată pentru detalii, prin intermediul paginii de Facebook a proiectului: Re-engage! Youth back to work!