“Scufita Rosie”, povestea zanelor bune de la Crucea Rosie Romana

0

Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala continua. Saptamana trecuta seria a doua a sustinut examenul de absolvire.Toti cei 22 de cursanti l-au trecut cu brio si au obtinut diploma de “Antreprenor in Economie Sociala”.Am cunoscut oameni din toate colturile tarii, cu idei diferite, cu background diferit, dar animati de aceeasi dorinta: sa facem sa fie bine in Romania!

Ne propunem sa va prezentam cateva dintre intreprinderile sociale despre care am aflat. La fel de mult ne dorim ca ele sa reprezinte imboldul de care au nevoie oamenii care au idei bune si potential sa le  transforme in intreprinderi sociale de succes.

Vrem sa aratam ca binele exista in Romania. Ne-am gandit sa facem un album al “binelui”, dar el ar fi inestetic de gros. Ne-am gandit sa adunam intr-o sala de conferinta organizatiile cu activitati din sfera economiei sociale. Mai degraba am face-o pe un stadion.

Incepem seria povestilor de succes cu “Scufita Rosie”. Ana Derumeaux, Manager “Scufita Rosie”, ne-a vorbit despre intreprinderea sociala pe care o conduce. Aceasta a fost  infiintata in iunie 2011  Crucea Rosie Romana – Filiala Sector 6 Bucuresti si este o intreprindere de economie sociala in domeniul serviciilor flexibile si alternative de ingrijirea copiilor pe timpul zilei. Prin serviciul de babysitting “Scufita Rosie” ofera ingrijire la domiciliu pentru copiii intre 0-12 ani, din tot Bucurestiul.

Ceea ce oferim reprezinta o alternativa pentru practica la negru si neprofesionista a serviciilor de babysitting, care ameninta securitarea copiilor si dauneaza intereselor de protectie sociala a persoanelor calificate pentru ocupatia de baby-sitter. Serviciile de babysitting oferite de noi se deruleaza respectand valorile umanitare si principiile Crucii Rosii Internationale, fiind permanent monitorizate de asistentul social al echipei noastre“, ne-a spus Ana.

“Scufita Rosie” vine in intampinarea nevoilor familiilor care doresc servicii de babysitting de lunga durata, garantate de Crucea Rosie prin bonele calificate si angajate cu contract de munca in cadrul organizatiei.

“Scufita Rosie” vine in ajutorul parintilor si pentru cazuri de urgenta, atunci cand copilul e bolnav si nu poate merge la cresa sau gradinita. Puteti apela la echipa “Scufitei Rosii” si in alte situatii: vacanta scolara,   indisponibilitatea membrilor familiei sau a bonei curente, etc.

Echipa “Scufitei Rosii” s-a gandit la promotii si oferte speciale, pentru a asigura un raport corect si avantajos  intre pret si calitate. Astfel, un “Bon Respiro”, cu durata de 4 ore, poate fi folosit pentru servicii de babysitting ocazionale, atunci cand parintii vor sa mearga la  teatru, concert, film sau. de ce nu, un party. Bonurile Respiro se afla si la dispozitia  parintilor care se simt surmenati si doresc sa-si reincarce bateriile, iar copiii petrec acest timp cu o persoana de incredere si calificata pentru ocupatia de baby-sitter.

Mamele singure, precum si cele aflate in dificultate  financiara, sunt si ele tratate preferential: la 8 bonuri vandute, “Scufita Rosie” le ofera un Bon Respiro gratuit.

“Scufita Rosie” poate fi, la fel de bine, o alternativa pentru companiile care doresc sa isi sustina angajatii prin achiztionarea unor pachete orare destinate ingrijirii copiilor angajatilor.

Bonele in grija carora va incredintati copiii sunt persoane peste 45 de ani, recalificate profesional pentru ocupatia de baby-sitter, in urma parcurgerii unui curs de formare de 360 de ore, acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Iata si competentele pe care ele le-au dobandit la cursurile de calificare (nivel 1, 120 ore –  teorie si 240 ore – practica):

•    comunicarea eficienta cu copilul si familia;

•    asigurarea conditiilor igienico-sanitare;

•    completarea fisei de ingrijire a copilului;

•    planificarea activitatii zilnice;

•    gestionarea resurselor alocate;

•    pregatirea hranei si alimentatia sanatoasa pentru copil;

•    formarea/dezvoltarea deprinderilor copilului in raport cu varsta lui;

•    mobilizarea si transportul copilului;

•    respectarea si aplicarea prescriptiilor medicale;

•    supravegherea starii de sanatate a copilului si acordarea primului ajutor.

Cursurile sunt organizate periodic de Crucea Rosie Romana – Filiala Sector 6.

Mai multe informatii sunt disponibile pe site -ul www.scufitarosie.org. 

Sursa: ies.org.ro