Se deschide Cooperativa sociala „Dianthus” – Amenajari spatii verzi

0

Contand pe faptul ca zilnic avem motive pentru a ne face existenta utila, am hotarat sa dam o sansa grupurilor vulnerabile. Munca nu inseamna corvoada, ci libertate, iar oricine crede ca e condamnat la subzistenta, invata ca economia sociala e mai mult decat pregatire pentru o viata mai buna, este insasi viata.

Prin urmare, Fundatia ECOTOP pentru Cultura si Educatie Ecologista Oradea va invita in data de joi, 11 iunie 2015, orele 14:00, sa participati la deschiderea Cooperativei sociale „Dianthus” – Amenajari spatii verzi, satul Damis, comuna Bratca, in Sala de Sedinte a Caminului Cultural din comuna Bratca, str. Principala, nr. 126, judetul Bihor.

Veti descoperi ca economia sociala sporeste incluziunea pe piata muncii si sustine economia comunitatilor rurale slab dezvoltate. Prin consolidarea competentelor grupului tinta, a capacitatilor, cunostintelor si stimei de sine, persoanele care apartin claselor vulnerabile se vor autosustine, atat financiar, cat si social prin intermediul proiectului „Social Economy 4 All“.

Proiectul „Social Economy 4 All“,  POSDRU/173/6.1/S/148302 este cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara nr. 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1: „Dezvoltarea economiei sociale” si este implementat de Comuna Cornu Luncii, in calitate de Solicitant, impreuna cu urmatoarele organizatii in calitate de parteneri nationali: Fundatia ECOTOP pentru Cultura si Educatie Ecologista Oradea – ECOTOP Oradea, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociatia KULT-ART si Die Querdenker, partenerul transnational din Austria.

Obiectivul general al proiectului consta in crearea  unui model integrat pentru sprijinirea accesului pe piata muncii a grupurilor vulnerabile din regiunile Nord Est si Nord Vest a Romaniei prin dezvoltarea unor structuri de economie sociala in cadrul unui consortiu profesionist transnational, care sa conduca la promovarea unei societati europene incluzive si coezive. Astfel vor fi create 24 de locuri de munca prin dezvoltarea a 3 cooperative sociale, doua in judetul Suceava, cu activitate in fabricarea mobilierului de exterior si fabricarea obiectelor din sticla prin fuziune si una in judetul Bihor, cu activitate pentru intretinerea spatiilor verzi. Aceste  structuri de economie sociala vor sprijinii accesul pe piata muncii a persoanelor vulnerabile: persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma, persoane care traiesc din venitul minim garantat si familii care au mai mult de 2 copii si/sau familii monoparentale.

Proiectul are o durata de implementare de 12 luni si are o valoare totala de 4.900.943 lei, din care valoarea asistentei financiare nerambursabile este de 4.802.924 lei, iar cofinantarea este de 98.018 lei (2%).

La evenimentul de lansare a proiectului sunt invitati sa participe reprezentanti ai institutiilor publice, mass-media, ONG-uri si specialisti din randul partenerilor implicati in acest proiect.

Pentru informatii suplimentare legate de activitatile proiectului puteti sa ne contactati prin email: [email protected], telefon: 0744472090, sau direct la sediul Solicitantului, Comuna Cornu Luncii, str. Primariei, nr. 51, judetul Suceava, persoana de contact – Niculina Doina Daneliuc, manager de proiect.