Tinerii antreprenori sociali pe Drumul Succesului

0

Toamna se numara bobocii, spune o vorba din popor, iar cand bobocii sunt tinerii romani cu performante deosebite in diferite domenii, atunci este clar ca ne aflam pe Drumul Succesului.

Acesta este titlul noii emisiuni care va incepe miercuri, 9 octombrie, ora 21.30, pe TVR 2. Veti descoperi 12 tineri de exceptie, fiecare dintre ei reprezentand un etalon de profesionalism, valori morale si gandire pozitiva.  De la olimpicul actor, la balerina de la Londra; de la voluntarul de meserie pana la inventatorul de roboti subacvatici; de la sconograful filmelor americane pana la absolventa de facultate, mama a doi copii si manager la doar 24 de ani;  de la reprezentanta Romaniei la ONU pana la inventatorul de fulgere care canta, de la initiatorii intreprinderilor sociale din Transilvania pana la antreprenorii sociali din Moldova, cu totii sunt agenti ai schimbarii in comunitatile in care traiesc si mai presus de toate, ei sunt oamenii care schimba Romania in bine.

Emisiunea este prezentata de Ema Pendiuc, ea insasi o tanara de succes. Coordoneaza  proiecte in sfera societatii civile de 12 ani, a obtinut performante notabile in lumea filmului, cu trei participari consecutive la Festivalul de Film de la Cannes, iar in prezent este vicepresedintele Centrului International al Filmului pentru Copii si Tineri, organizatie la nivel mondial, infiintata de UNESCO. 

„Acest tineri sunt adevaratele modele ale Romaniei, iar emisiunea Drumul Succesului este un proiect pe care l-am gandit de multa vreme, dar care abea acum si-a gasit momentul si locul potrivit. Alaturi de echipa inimoasa de la TVR 2, cu sprijinul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societii Civile,  i-am cautat si i-am gasit. Sunt multi si sunt cu mult mai buni decat va puteti imagina. Transmit atat de multa energie pozitiva incat te molipsesc, te motiveaza si te inspira, orice ai fi si in orice stare sufleteasca te-ai afla in acel moment.  Am invatat de la ei cum sa treci peste obstacolele care iti apar in cale, ce inseamna sa fii un luptator, cum sa gasesti resurse si in piatra seaca, dar si cum sa pretuiesti ceea ce ai deja.” Ema Pendiuc

In prima editie il veti cunoaste pe Vlad Margarint, din Bacau. Este olimpic international la astrofizica, absolvent al Facultatii de matematica de la Universitatea din Bucuresti, dar in acelasi timp si un actor talentat si pasionat. A coordonat numeroase proiecte pentru studenti si considera ca pentru a face performanta in orice domeniu, este necesar sa-ti placa la nebunie ceea ce faci. Vlad este un personaj in sine, captivant, surprinzator, colorat si foarte optimist, care imbina cifrele cu replicile intr-un mod unic.

In editiile viitoare, cu ajutorul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societii Civile,  veti avea ocazia sa o cunoasteti pe Cristina Costea, absolventa a Universitatii Bucuresti, masterand, vicepresedinte al Asociatiei Impreuna pentru viitor, sotie si mama a doi copii: toate la doar 24 de ani. Veti afla cum a reusit sa schimbe mentalitatile, sa formeze o echipa de zeci de voluntari si sa construiasca un loc de joaca pentru copii, in comuna Spantov, din Judetul Calarasi.

Pentru a afla cine sunt ceilalti tineri de succes, dar si pentru a lua contact direct cu ei, puteti accesa pagina de facebook www.facebook.com/drumulsuccesului.