VOLUNTARIAT, DESIGN DE TOP SI ECONOMIE SOCIALA: Succesul in economia sociala vine din implicarea profesionistilor

0

KCMC – K Consulting Management and Coordination SRL si Asociatia “Romano ButiQ” va invita miercuri, 17 iunie, de la ora 18:30 la o expozitie de produse de arta, fashion si design create in sistem de economie sociala, cu sprijinul designerilor de top care au acceptat sa lucreze voluntar pentru reinterpretarea elementelor traditionale. Evenimentul are ca scop promovarea economiei sociale, este realizat in cadrul proiectului “ButiQ.7” si se va desfasura la magazinul concept Mesteshukar ButiQ, din strada Edgar Quinet, nr. 7.

In magazin veti putea vedea o colectie realizata de mestesugari romi impreuna cu doi designeri din Austria, ce ne sprijina prin intermediul Fundatiei ERSTE, Nadja Zerunian si Peter Weisz, si de designerii de la Glimpt Studio din Suedia, care au lucrat alaturi de acestia pro bono, imbinand cu talent mestesugul traditional rom cu designul modern.

Alaturi de aceasta colectie, Iulia si Andra, doua romance din Sebes, judetul Alba ajunse in Viena pe cai separate vin alaturi de noi sa ne prezinte povestea YOUnited Cultures si al esarfelor tolerantei.

Reteaua de intreprinderi de economie sociale Mesteshukar ButiQ este un brand al Asociatiei Romano ButiQ prin care se dezvolta colectii in serie mica sau unicat, colectii ce sunt incarcate de traditii, simboluri si tehnici traditionale rome, traduse in contemporan si transpunse impecabil in materii prime naturale.

Younited Cultures – “Culturile pe care le unesti tu” – brand de moda focusat pe accesorii care transpun povesti, este o miscare mult mediatizata in Austria. Compania functioneaza ca o intreprindere sociala, toate profiturile fiind reinvestite in evenimente de impact asupra unei culturi, pentru a descoperi mai multe povesti de succes din acea cultura si a le mediatiza. Younited Cultures face PR pentru migratie si are grija ca a fi migrant sa fie, in sfarsit, ceva cool. In cateva cuvinte, promoveaza povesti care ii inspira pe migranti sa se intregreze si sa obtina succes si ii ajuta pe austrieci sa inteleaga valoarea adusa de migranti.

Proiectul ButiQ.7 vizeaza dezvoltarea si promovarea economiei sociale prin crearea a 7 structuri de economie sociala si noi locuri de munca pentru persoanele care apartin grupurilor vulnerabile. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni!, Axa prioritara 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale, ID proiect 143899.

Va rugam sa confirmati participarea dvs. pana marti, 16 iunie, la ora 16:00 . Pentru informatii suplimentare si confirmari va stam la dispozitie la [email protected], 0727 318 729 – Andreea Patru (responsabila organizare evenimente).

Pentru informatii suplimentare privind magazinul va rugam sa o contactati pe Alexandra Sarpe la [email protected], 0741 284 649. Va asteptam!

AGENDA EVENIMENT ECONOMIE SOCIALA: VOLUNTARIAT, DESIGN DE TOP SI ECONOMIE SOCIALA

Miercuri, 17 iunie 2015

Concept Store Mesteshukar ButiQ, strada Edgar Quinet, nr. 7

18:00 – 18:30 … Primirea invitatilor si networking

18:35 – 18:45 … Moderator – prezentarea invitatilor Prezentare studii de caz si intrebari:

18:45 – 19:00 … Despre cum functioneaza economia sociala in Romania – material pregatit de Romano ButiQ si KCMC

19:00 – 19:15 … Povestea Younited Cultures, Austria

19:15 – 19:30 … Andrei Georgescu – povestea Mesteshukar ButiQ

19:30 – 20:30 … Concluzii si discutii informale