Educație

Știri recente

Asociația P.A.V.E.L. a organizat, în perioada 11–13 iunie 2017, a treia ediție a Olimpiadei elevilor pacienți, o tabără educativă pentru copiii și adolescenții care au fost diagnosticați cu o boală somatică gravă.
mai mult
Copiii participanți la cea de-a XVII-a ediție a Forumului Național al Copiilor, un eveniment de tradiție al Organizației Salvați Copiii România, au prezentat autorităților o serie de recomandări pentru îmbunătățirea sistemului de educație.
mai mult
Habitat for Humanity România și Asociația Hercules, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buftea, construiesc un centru comunitar care va oferi zi de zi acces gratuit la o masă caldă, after-school și activități de educație non-formală pentru aproximativ 50 de copii.
mai mult
Pe 10 şi 11 iunie, Ploieștiul va găzdui, pentru al doilea an la rând, Festivalul Internaţional de Educaţie – FIEdu, în cadrul căruia experţi în educaţie din toate colţurile lumii vor prezenta soluții găsite de alte state la problemele cu care se confruntă în prezent educația românească.
mai mult
Asociația pentru Educaţie şi Ştiinţă Kleine Schule continuă seria conferinţelor PAPUCI MARI, papuci mici, organizând marți, 30 mai 2017, în București, cea de a patra conferință, In căutarea lui Eliade.
mai mult
Dupa 4 ani in care kit-ul a functionat drept principal suport in sedintele de terapie ale copiilor cu autism din intreaga tara, implementarea sub forma unei aplicatii mobile vine sa sporeasca atractivitatea acestui tip de activitate, dat fiind interesul manifestat de copiii cu autism pentru dispozitivele electronice.
mai mult
Cum anume poate fi schimbată școala românească? De la metodele noi de predare, adaptate generațiilor Y/Z, la noile relații dintre profesori și elevi. De la memorare la gândire critică. De la curricula de secol XX la cea de secol XXI. De la managementul de tip autoritar al școlii la cel colaborativ-participativ.
mai mult
Caravana „Fii pregătit”, care instruiește populația pentru a face față situațiilor de urgență, își reia traseul început în vara anului 2016 și va ajunge în 38 de localități din toată țara până în august 2017. Caravana se va opri în luna mai în București, Ploiești, Sinaia, Bușteni, Turda, Cluj–Napoca, Dej, Satu Mare și Tășnad.
mai mult
24 de tineri din Italia şi România dintre care 12 cu deficienţe de auz și-au consolidat abilităţile de dialog intercultural prin metode nonformale, în cadrul proiectului "Leave a Sign" („Lasă un Semn").
mai mult