21 de propuneri ale studentilor din Romania pentru calitate si excelenta in educatie!

0

In zilele de 16 mai si 17 mai a avut loc Congresul Studentilor din Romania, eveniment organizat de Uniunea Studentilor din Romania, ajuns deja la a VII-a editie. Tema acestui an a fost reprezentata de „Calitatea si excelenta in educatie”, iar lucrarile congresului au fost gazduite de Universitatea Romano-Americana si de Academia de Studii Economice Bucuresti.

Vineri, prima zi a congresului, a constat in desfasurarea a 7 workshopuri la Universitatea Romano-Americana, sustinute de facilitatori de renume, printer care s-au numarat: Cristian Sandulache- Director Executiv al Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Ana-Maria Gradinariu- Federatia VOLUM, Dragos Apostu- din Asociatia Adamos, Prof. Univ. Dr. Florin Bonciu,  Prorector Universitatea Romano-Americana. In urma workshopurilor, cei aproape 200 de participanti au formulat concluzii sub forma unei rezolutii ce contine 21 de propuneri pentru a spori calitatea si excelenta in educatie.

In a doua zi a congresului s-a desfasurat Adunarea Plenara,  in Aula Magna a Academiei de Studii Economice Bucuresti, unde au fost invitati sa ia cuvantul sase personalitati ale scenei socio-politice romanesti, precum Florin Jianu- Ministrul Delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Corneliu Visoianu- Consilierul Primului Ministru, Dragos Preda- Director de Cabinet al Ministrului Tineretului si Sportului, Marian Stas- Coordonator Programul Educational “Liderii Mileniului Trei”, Dragos Anastasiu- Presedintele Eurolines Romania, Prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor- Prorector ASE. Din audienta au facut, de asemenea, parte reprezentanti ai mediului academic, reprezentanti ai mediului de afaceri si reprezentanti ai Ministerului pentru Dialog Social.

Totodata, in cadrul Adunarii Plenare au avut loc doua prezentari de proiecte pentru tineri, programul Delegat de Tineret al Romaniei la ONU si prezentarea Bucharest Summer University.

Dupa Adunarea Plenara, a avut loc decernarea Premiilor Excelentei in Educatie, unde au fost alesi cei mai buni 10 studenti din categorii distincte: domeniul Jurnalism si Siintele Comunicarii, Aurica Stan, Universitatea din Bucuresti, domeniul Stiinte Exacte si Stiintele Naturii, Iulia – Catalina Plesca, Universitatea  “Alexandru Ioan Cuza“, Iasi, domeniul Stiinte Sociale, Ana-Maria Anghelescu, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Bucuresti, domeniul Arte, Diana Pacurar, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, domeniul Drept, Alina Larisa Sarca, Universitatea  Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, domeniul Inginerie, Loredana Dascalu, Universitatea Politehnica Bucuresti, domeniul Sport, Stefan CORCODEL, Academia de Studii Economice Bucuresti, domeniul Economie si Business, Ioana Vasile, Academia de Studii Economice din Bucuresti, domeniul Sanatate, Ioana Teodora Tofolean, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila”, Bucuresti, domeniul Tehnologia Informatiei, Ionut Alexandru Budisteanu, Universitatea din Bucuresti.