57 de traineri internationali creioneaza educatia liceenilor din Romania

0

Peste 1500  participanti provenind din 100 licee din 13 orase din Romania petrec o vara plina de pasiune alaturi de 57 traineri internationali in cea de-a 12-a editie a programului national de dezvoltare personala GROW, dezvoltat de Scoala de Valori in parteneriat cu AIESEC Romania.

A 12-a editie a proiectului GROW se deruleaza in 13 orase din tara si reprezinta un program de dezvoltare pe termen lung pentru tineri prin  intermediul educatiei non-formale ce are drept scop cresterea calitatii educatiei in Romania. Programul de 6 saptamani derulat de Scoala de Valori si AIESESC  implica eforturile educationale a 57 traineri internationale ce vin din tari exotice precum: India, Egipt, Hong Kong, Argentina, Columbia, Franta , Estonia, Ucraina, Pakistan, China, Portugalia, Liban si Armenia.

Programul GROW promoveaza conceptul de Practice, Learn, Step Up, fiind singurul program inovativ de educatie non-formala din Romania construit pe un curriculum de 4 ani, cu scopul de a oferi tinerilor, pe toata perioada liceului, un continut educational complementar activitatii lor scolare.

“Unul din lucrurile importante pe care le livreaza programul GROW este ca foloseste un curriculum adaptat pentru fiecare an de liceu, astfel incat cursurile pe care tinerii le parcurg sa fie adecvate nevoilor si  nivelului lor de intelegere. Continuam sa sustinem GROW, un program educational, pe care-l consideram un instrument practic oferit tinerilor si care ii ajuta sa isi aleaga un traseu profesional in concordanta cu potentialul si abilitatilor lor.

BRD se implica activ si in alte numeroase programe de dezvoltare adresate studentilor si, nu de putine ori, printre participantii la proiectele noastre s-au numarat absolventi ai „GROW” . De fiecare data acestia  ne-au transmis feedback-ul lor pozitiv despre programul care le-a dat mai multa incredere in ei si i-a ajutat in a se organiza. Este interesant de remarcat si gradul de promovabilitate in proportie de aproape 100% a examenului de maturitate de catre liceeni participanti in acest proiect.

Toate acestea sunt doar cateva dintre argumentele pentru care sustinem  GROW 1.1 si 1.2 si in 2014. Incurajam toti liceeni sa se inscrie in acest proiect si sa isi descopere viitorul profesional impreuna cu Scoala de Valori si AIESEC.” declara Adela Jansen, Directorul Executiv Resurse Umane din cadrul BRD Groupe Societe General.

Sesiunile de pregatire pentru elevii ce urmeaza ca in septembrie sa intre in clasa a XI-a si a XII-a se vor desfasura in perioada 24 iunie – 6 august 2014 sub forma a 11-15 ateliere de lucru interactive sustinute in limba engleza de catre studentii internationali, intr-un mediu tineresc, dominat de multiculturalitate si diversitate.

Cei peste 1500 participanti  la GROW vor fi motivati sa isi dezvolte abilitatile personale, manageriale si increderea in sine, precum si sa se orienteze in cariera, GROW punandu-le la dispozitie cunostintele si metodele furnizate de specialistii  ce au dezvoltat continutul atelierelor de educatie non-formala ce vor fi sustinute  in  cadrul programului si care au fost special construite de un grup de specialisti in formare profesionala si training avand in vedere specificul adolescentilor romani.

Programul national GROW a dezvoltat liceeni in fiecare editie, acestia remarcand impactul adus de proiect. “Pot sa spun ca experienta mea in GROW m-a maturizat semnificativ. Distractia oferita de jocurile din cadrul cursurilor este ceva foarte serios si ajuta mult la formarea personalitatii si la conturarea optiunilor de studiu, pe viitor. GROW inseamna pentru mine distractie si invatare activa si cred ca daca asa ar arata si orele de curs din licee, elevii ar fi mult mai castigati. Acest proiect m-a ajutat sa ma dezvolt, sa stiu cum sa ma comport cu persoanele de care nu le cunosc si cum sa ma organizez.” ne spune Dragos, participant din editia de primavara 2014, din Brasov.