A inceput 5TC – conferinta de pregatire a trainerilor din programul GROW

0

In perioada 26 februarie – 4 martie, Scoala de Valori impreuna cu AIESEC Romania organizeaza la Predeal conferinta 5TC dedicata tinerilor internationali veniti in cadrul programului GROW.

5TC – conferinta Train The Trainers si Train the Coordinators – este o etapa a programului GROW organizata pentru viitorii formatori atat romani, cat si 26 de internationali veniti din urmatoarele 14 tari: Estonia, Japonia, Brazilia, Cehia, Polonia, Costa Rica, Pakistan, Malaesia, Nigeria,Uzbekistan, Pakistan, Columbia, Franta si Azerbadjian.

In cadrul conferintei, tinerii internationali vor invata cum sa adopte o atitudine constructiva si isi vor dezvolta proactivitatea, abilitatile de management de proiect, eficienta personala, abilitatile de prezentare in public prin simulari si ateliere practice. Toate acestea impreuna cu descoperirea si intelegerea valorilor personale si a valori culturale romanesti vor fi si temele activitatilor de care se vor bucura elevii participanti la program din intreaga tara.

Sesiunile de pregatire din timpul conferintei vor fi sustinute de traineri cu experienta , reprezentanti ai Scoalii de Valori, AIESEC Romania, Parlamentul European, KRUK si BRD)

Organizatorii si-au propus ca prin aceasta conferinta sa asigure omogenitate si consecventa in abordarea programului GROW indiferent de oras sau grupa de participanti. Astfel, conferinta reprezinta un moment cheie in organizarea unuia din cele mai mari programe de dezvoltare non-formala adresat elevilor de liceu.

Odata cu terminarea conferintei, trainerii internationali vor incepe propriile sesiuni de formare cu elevi de liceu din peste 15() orase din tara. Timp de 6 saptamani, acestia ii vor ajuta pe liceenii sa exploreze teme precum abilitati de comunicare, alimentatie sanatoasa, ecologie, autocunoastere, ii vor invata cum sa dea feeddback constructiv, sa lucreze in echipa, cum sa infrunte potentiale situatii de discriminare si ce inseamna cetatenia europeana.

Aceste sesiuni sunt construite pentru a raspune nevoilor specifice acestei grupe de varsta si pentru a-i ajuta pe liceeni sa isi dezvolte aptitudini utile indiferent de calea aleasa dupa finalizarea studiilor si o atitudine care ii va sprijini in atingerea obiectivelor personale.