Asociatia Europeana a Studentilor in Drept organizeaza concursul de procese simulate

0

ELSA – Asociatia Europeana a Studentilor in Drept organizeaza in data de 25 mai a doua editie a Concursului de Procese Simulate, ce are ca obiect dezbaterea unei spete de drept penal.

Concursul se va desfasura in doua etape: etapa probei scrise si etapa probei orale.

Calendarul acestuia este urmatorul:

23 aprilie- 4 mai 2012, inscrierea echipelor concurente;

14-17 mai 2012, depunerea concluziilor scrise ,in doua exemplare; echipa care nu depune concluziile scrise in termen este descalificata

21-22 mai 2012, ora 14:00, anuntarea echipelor care s-au calificat pentru etapa finala; se califica primele trei echipe;

25 mai 2012, ora 14:00, sustinerea pledoariilor in fata “instantei de judecata’’, la Curtea de Apel Craiova

Din juriu vor face parte cadre didactice de la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii din Craiova.

ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizatie independenta a studentilor in drept si a tinerilor juristi. Ea cuprinde peste 25000 de membri in cele 200 de organizatii locale din 38 de tari.

ELSA Romania este o veriga a acestei retele internationale incepand cu 6 decembrie 1990. In prezent, ELSA Romania are in componenta sa 11 grupuri locale: ELSA Bucuresti, ELSA Cluj-Napoca,  ELSA Craiova, ELSA Iasi, ELSA Oradea, ELSA Sibiu, ELSA Timisoara, ELSA Galati, ELSA Bacau, ELSA Arad si ELSA Brasov.