Asociatia „Universitatea copiilor” deschide oficial Modulul Unico Intensiv 2011

0

Asociatia „Universitatea copiilor”, in parteneriat cu Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara,  anunta deschiderea oficiala a Modulului Unico Intensiv, editia 2011, cu desfasurare intre 20 iunie si 1 iulie 2011.

Evenimentul care marcheaza prezentarea atelierelor Unico va avea loc luni, 20 iunie 2011, de la ora 10:00 la ora 12:00, la Casa Universitarilor, de pe strada Dionisie Lupu, nr. 46.

Discursurile domnilor rectori ai celor doua universitati partenere sunt programate pentru vineri, 24 iunie 2011, de la ora 9:00 la 10:30, la Casa Universitarilor.

Festivitatea de absolvire se va desfasura vineri, 1 iulie 2011, de la ora 10:00 la ora 14:00, in Aula Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti. (Corpul A-Rectorat in Amfiteatrul Apa).

Asociatia  „Universitatea copiilor”  este parte a membrilor fondatori ai retelei  EUCU.NET- „European Children’s Universities Network”, a carei misiune o aduce in sprijinul copiilor romani si al parintilor acestora.

Activitatea asociatiei vizeaza facilitarea accesului copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani la cercetare stiintifica, legitimata prin colaborarea permanenta cu mediul universitar.

Patrunderea copiilor in spatiul dedicat invatamantului superior presupune contactul acestora cu domenii si metode noi de cercetare, adaptate varstei lor chiar de catre profesori si asistenti universitari. Procesul de invatare este fondat pe interactivitate, pe lucrul in echipa si dublat prin implicarea voluntara a studentilor din universitatile partenere. Demersurile Asociatiei „Universitatea Copiilor” se inscriu astfel intr-o perspectiva inovatoare adusa sistemului educational romanesc.

Inaugurat in anul 2010, UniCo Intensiv reprezinta cel de-al doilea modul subordonat activitatii asociatiei. Cu un parcurs de doua saptamani, in perioada 20 iunie- 1 iulie 2011, atelierele dedicate celor aproape 100 de „tineri studenti” vor include un numar important de facultati si vor aborda teme circumscrise atat stiintelor naturii, cat si stiintelor socio-umane, formulate atractiv.

Micilor studenti li se va raspunde la intrebari precum: „Ce este arta japoneza origami?”, „Chimia in bucatarie?”, „Ce sunt fosilele? Cum sunt cercetati dinozaurii?” si vor avea parte de o excursie exploratorie la ferma didactica Moara Domneasca. Toate atelierele vor fi prezentate prin standuri expozitionale, amenajate in cadrul evenimentului de deschidere.

Proiect realizat in parteneriat cu Universitatea Bucuresti si Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti,cu sprijinul Primariei Muncipiului Bucuresti.