Au fost premiati dascali de exceptie la Gala Premiilor Mentor

0

MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au decernat pentru al patrulea an consecutiv Premiile Mentor pentru Excelenta in Educatie unui numar de zece profesori si antrenori. Elevii si discipolii acestora au primit distinctii la competitii si festivaluri interne si internationale din domeniul artistic, sportiv sau stiintific.

Ceremonia de decernare a premiilor a fost onorata de prezenta academicianului Solomon Marcus, matematician, care a vorbit audientei despre problematica mentoratului. Cei zece laureati au primit un premiu in valoare de cate 8.000 de lei si un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemtoi.

”Cu totii ne-am asumat anumite incercari sub indrumarea unor mentori, chiar daca poate la momentul respectiv nu intelesesem pe deplin cat de important a fost rolul acestora in ghidarea pasilor nostri. Prin acordarea Premiilor Mentor pentru Excelenta in Educatie recunoastem valoarea acestor oameni, care dezleaga greutatile atarnate de aripile tinerilor, pentru a-i invata sa zboare mai departe singur. Premiem profesori deosebiti pentru ca au format generatii intregi de oameni si pentru ca ii ajuta pe tineri sa descopere cat de puternici sunt, de fapt.”,  a declarat Kinga DARADICS, Country Chairman MOL Romania.

Cei zece mentori au fost selectati de catre juriul Fundatiei Pentru Comunitate, care a primit 505 dosare prin care au fost nominalizate 174 de persoane pentru aceasta a 4-a editie a Premiului Mentor.

La fel ca in cazul ultimelor doua editii, unii dintre premianti au fost nominalizati a doua oara. Nominalizarile pot fi repetate pentru editiile viitoare.

 „Majoritatea laureatilor acestei editii au fost nominalizati de catre tinerii sau parintii tinerilor talentati descoperiti de catre ei. Numarul ridicat al nominalizarilor arata respectul existent fata de munca educationala. O profesoara premiata in acest an a marcat puternic viata multori copii si tineri din mediul rural, indrumandu-i in realizarea lor artistica, obtinand cu ei premii la concursuri din Japonia pana in Portugalia, aratand valorile existente intr-un sat argesean”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Invitatul de onoare al Galei Mentor a fost academicianul Solomon Marcus, matematician, preocupat de multa vreme de problema mentoratului.

„Pe parcursul istoriei institutia mentoratului a contribuit esential la progresul social si cultural. Acum, in conditiile trecerii de la o cultura elitara la una populara, nevoia de mentori se afla in fata unor provocari fara precedent. Reusim sa le facem fata? ”, a declarat Solomon Marcus, invitatul de onoare al Galei Mentor.

Lista Mentorilor Premianti

Maricica Apreutesei, profesor de informatica, Panciu, Vrancea

Simona-Ana Baicu-Simon, profesor de coregrafie, Bacau

Katalin Boga, profesor de fizica, Satu Mare

Mária Bogyó, antrenor de patinaj viteza, Miercurea Ciuc

Romeo Bolohan, profesor, Dumbraveni, Suceava

Ofelia-Alina Burtea, profesor de limba si literatura romana, Craiova

Leonard Dan, profesor de engleza, Cluj

Constantin-Cristinel Iacoban, antrenor atletism, Bucuresti

Olga Nagy, antrenor patinaj artistic, Brasov

Elena Stoica, profesor de desen, Corbeni Arges

La Gala de decernare a premiilor cei doi organizatori: Fundatia Pentru Comunitate si MOL Romania au lansat editia a cincea a acestui program. Similar cu anii trecuti, nominalizarile pot fi facute pana la data de 31 decembrie 2014. Dosarele de nominalizare trebuie intocmite in conformitate cu anuntul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro si www.pentrucomunitate.ro