Bursa Friedrich Ebert pentru tineri social-democrati 2013

0

Prin programul de pregatire “Bursa Friedrich Ebert” Friedrich-Ebert-Stiftung Romania sustine formarea unei generatii de tineri implicati politic care sa contribuie la modernizarea politicii romanesti in spiritul unui model de societate inclusiv si progresiv.

Romania are nevoie de oameni autentici care inteleg provocarile cu care se confrunta societatea romaneasca si sunt capabili sa construiasca aliante pentru progres. Pentru asta este nevoie de implicare si devotament nedisimulat pentru modernizarea societatii si dezvoltare in beneficiul tuturor nu numai in cadrul partidelor politice, ci deopotriva in mediul asociativ, in spatiile sociale personale, in scoala, la locul de munca, in mediile de petrecere a timpului liber.

Pentru a fi eligibili toti cei care doresc sa aplice pentru programul anual “Bursa Friedrich Ebert pentru tineri social-democrati” trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa aiba varsta intre 20 si 40 de ani;
  • sa impartasesca valorile stangii democratice;
  • sa aiba o implicare activa in comunitate sau intr-o organizatie civila;
  • sa nu mai fi participat la programe de training organizate de FES.

Programul nu se adreseaza doar membrilor unui partid politic, ci tuturor celor care pot face dovada ca in ultimii ani au fost activ implicati intr-o asociatie, ONG, organizatie studenteasca.  

Programul este compus din patru module de pregatire – structurate in asa fel incat sa permita o cunoastere temeinica a ideilor fundamentale pe care se sprijina domeniile de actiune ale democratiei sociale – cu un cadru interactiv si provocator, cu exemple de best practice si un laborator de idei noi care pot rupe cercul vicios in care pare sa se invarta politica romaneasca in ultimii ani.

Intrucat numarul de locuri este limitat, toate aplicatiile vor fi atent analizate si evaluate pentru a selecta pe cei 20 de cursanti. Candidaturile care nu indeplinesc conditiile de eligibilitate de mai sus sau nu au dosarul de candidatura complet nu vor intra in procesul de evaluare calitativa.

Costurile de participare, cazare si masa vor fi acoperite de Friedrich-Ebert-Stiftung Romania.

Deadline pentru trimiterea aplicatiilor: 5 mai 2013

Pentru inscriere este necesara completarea formularului de inscriere conform cerintelor specificate si trimiterea la adresa mentionata in documentatie impreuna cu un Curriculum Vitae.

Detalii despre cum este structurat programul, despre continutul fiecarui modul de pregatire, calendar si loc de desfasurare accesati site-ul Friedrich-Ebert-Stiftung Romania.

follow_stiriong-2136185