Centre Comunitare de Invatare Permanenta – O abordare integrata pentru reducerea disparitatilor economice, sociale si educationale in zonele rurale din Regiunea de Vest a Romaniei

0

Institutul Roman de Educatie a Adultilor – IREA anunta derularea proiectului „Centre Comunitare de Invatare Permanenta – O abordare integrata pentru reducerea disparitatilor economice, sociale si educationale in zonele rurale din Regiunea de Vest a Romaniei”, demarat in data de 09.01.2015, prin parteneriat cu Federatia Elevetiana pentru Educarea Adultilor – SVEB, Fundatia Romano-Germana si Fundatia Centrul de Asistenta Rurala – CAR, co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Proiectul isi propune ca obiectiv general infiintarea a 4 centre comunitare de invatare permanenta, in judetele din Regiunea de Vest a tarii, in vederea dezvoltarii serviciilor si programelor educationale care vor contribui la dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor. De asemenea, se urmareste elaborarea unei strategii de dezvoltare a comunitatii pentru sustenabilitatea centrului si replicarea acestuia in alte zone rurale din Romania.

Scopul proiectului este de a imbunatati accesul la educatie pentru adultii dezavantajati din mediul rural.

Grupul tinta direct caruia i se adreseaza proiectul este reprezentat de adultii dezavantajati din cele patru comunitati rurale, facand parte din urmatoarele categorii, dar nu numai: persoane cu nivel scazut al abilitatilor de baza, nivel scazut de calificare, someri, persoane aflate in risc de saracie sau asistate social, minoritatile etnice cu risc de excludere.

Grupul tinta indirect sunt: municipalitatile, institutiile culturale, scoli, agenti economici, intreprinderi mici si mijlocii; de asemenea se adreseaza si publicului larg in vederea crearii unui mediu favorabil in jurul programului si promovarii unei culturi de invatare in randul populatiei adulte.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 36 de luni. Locatiile de desfasurare a proiectului vor fi comunitati rurale din judetele Timis, Arad, Hunedoara si Caras-Severin. Valoarea totala a proiectului este de 247,524.75 CHF, din care asistenta financiara este de 222,772.27 CHF.