CeRe si CRPE au lansat studiul “Alternative si compromisuri in sistemul romanesc de pensii pentru urmatorii 20 de ani”

0

Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) si Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) au organizat in data de 30 ianuarie 2014 dezbaterea “Reforma Pensiilor – de la experti la public”, ocazie cu care au lansat studiul “Alternative si compromisuri in sistemul romanesc de pensii pentru urmatorii 20 de ani” realizat de expertul afiliat CRPE Victor Giosan.

Dezbaterea a avut scopul punerii in discutie a reformei pensiilor pe termen mediu si lung, echitatea sistemului de pensii si viitorul politicilor de pensii in contextul politicilor de protectie sociala din Romania.

Proiectul “Reforma Pensiilor – de la experti la public” este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si se deruleaza in perioada iulie 2013 – octombrie 2014. Proiectul are ca obiectiv implicarea actorilor sociali (experti, reprezentanti ai administratiei, politicieni, mediu de afaceri, cetateni si organizatii ale societatii civile) intr-un proces deliberativ de elaborare a unei propuneri de politica publica privind reforma sistemului de pensii in Romania.