Coaching institutional “Vino sa vezi ce pot face tinerii pentru o Romanie puternica!”

0

Institutul Qvorum lanseaza Programul de coaching institutional adresat tinerilor care isi doresc sa devina lideri ai comunitatilor lor.

In ciuda efectuarii studiilor universitare, multi dintre tineri nu au avut ocazia de a cunoaste in practica care este rolul si care sunt obiectivele institutiilor statului si a celor din sectorul privat. Cei mai multi ajung sa descopere pe parcursul carierei cum functioneaza doar cateva dintre aceste institutii, dar foarte putini au ocazia de a cunoaste in detaliu functionarea tuturor si de a-si putea crea astfel o imagine de ansamblu.

Prin urmare, cunostintele limitate asupra sistemului constitutional si sistemului economic national ingreuneaza schimbul de informatii si dialogul intre institutii. Efectele negative ale asimetriei informationale se resimt si in relatiile dintre categoriile socio-profesionale, ceea ce conduce la ingreunarea identificarii unor repere comune si a oportunitatilor de colaborare.

 Institutul Qvorum  isi propune facilitarea unui program educational intensiv (care contine componenta de training, dezbateri, vizite de studiu) prin care sa contribuie la cresterea nivelului de intelegere a mecanismelor de functionare a unor institutii precum Parlamentul, Guvernul, Presedintia, Banca Nationala a Romaniei, Camerele de Comert si Industrie, marile companii din sectoare strategice, organizatiile non-guvernamentale sau institutiile de presa, reprezentantele diplomatice, etc.

Programul se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani:

  • studenti sau absolventi in domeniul stiintelor politice, stiinte administrative, drept, sociologie, jurnalism; 
  • persoanelor angrenate in societatea civila, mass-media sau mediul de business;

Programul de coaching institutional se va desfasura pe o perioada de 6 luni din septembrie 2013 pana in februarie 2014. La final, beneficiarii vor avea oportunitatea efectuarii unor stagii de internship in institutiile si companiile partenere, precum si dobandirea unui certificat de participare la program.

Procedura de inscriere:

Cei interesati pot trimite CV-ul insotit de un eseu pe tema “Primele cinci masuri pe care le-as lua daca as fi Prim – Ministrul Romaniei” la adresa [email protected] pana la data de 30 iulie 2013.  Mentionati in subiectul e-mailului numele programului pentru care aplicati.

Numarul de locuri pentru acest program este limitat la 20. Selectia participantilor se va face in prima etapa pe baza cv-ului si a eseului, iar in a doua etapa pe baza unui interviu.

Doar candidatii selectati pentru interviu vor fi notificati pe mail.

Taxa de participare: Pentru a urma programul de coaching institutional, participantii vor achita o taxa de 70 RON.

Informatii suplimentare pe mail [email protected] sau pe www.qvorum.ro.