Cursuri de Competente antreprenoriale pentru ultima grupa de someri in Regiunea Centru

0

Asociatia Pakiv Romania anunta desfasurarea la Alba Iulia in perioada 18.04.2012 – 25.05.2012 a cursurilor de formare profesionala in competente antreprenoriale pentru ultima grupa de cursanti din Regiunea Centru. Cursurile sunt incluse in activitatea Masuri Integrate din cadrul proiectului ALTERNATIVE PENTRU SOMAJ – promovarea si dezvoltarea competentelor si activitatii antreprenoriale in randul somerilor.

Participantii la activitatea de formare profesionala continua in competente antreprenoriale au fost selectati in urma campaniilor de informare si constientizare care s-au derulat in zona in perioadele anterioare cat si in cadrul activitatii de consiliere.

Cursurile de antreprenoriat sunt organizate si sustinute de lectori ai SC Synthesis Management Consultants SMC SRL, Bucureti (partener), in stransa colaborare cu beneficiarul proiectului, Asociatia Pakiv Romania si cu partenerul din Regiunea Centru, Asociatia AS 2001 Alba Iulia.

Scopul cursurilor de antreprenoriat este de a promova cultura antreprenoriala in randul somerilor, a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, dornice sa-si infiinteze propria afacere. Din totalul de 300 persoane din grupul tinta estimate ca vor beneficia de cursuri de formare profesionala in cadrul proiectului ALTERNATIVE PENTRU SOMAJ, pana in acest moment au absolvit 205 cursanti.

Finalizarea cursurilor de antreprenoriat va insemna, pe langa gratuitatea acordata beneficiarilor, cate o subventie in valoare de 1000 RON pentru fiecare participant, in functie de prezenta la toate cele 5 module si totodata sansa de a fi selectat in baza celor mai bune planuri de afaceri propuse pentru etapa urmatoare a proiectului: infiintarea de noi afaceri.