Cursuri gratuite pentru copii si tineri

0

Luni, 5 octombrie a inceput noul an educational cu o serie de cursuri, gratuite, pentru copiii si tinerii talentati cu premii nationale, internationale si rezultate scolare de exceptie din cadrul Clubului de Excelenta al Fundatiei Dan Voiculescu.

Pentru al noualea an consecutiv, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei organizeaza o serie de cursuri menite sa dezvolte abilitatile copiilor si tinerilor in diverse domenii de activitate, astfel incat acestia sa-si atinga potentialul maxim.

In anul educational 2015-2016 se vor organiza cursuri de limba engleza, pictura, istoria artei si tehnici grafice,  educatie muzicala si canto, scriere creativa, arta fotografica, dezvoltare personala prin tehnici de teatru, indemanare si creativitate (quilling si origami), matematica.

Cursurile sunt adaptate varstelor copiilor si vin in completarea educatiei scolare, acestea fiind deschise copiilor cu varsta de la 8 la 18 ani.

Copiii care frecventeaza cursurile au acces si beneficiaza de materiale educationale, albume, enciclopedii in domeniile lor de interes. Astfel, prin programele personalizate de pregatire, ei sunt incurajati sa-si dezvolte abilitatile si sa-si atinga maximul de potential.

Pe langa o pregatire de specialitate, cursantii sunt inclusi intr-un program de consiliere psihologica, de dezvoltare a inteligentei emotionale, care are rolul de a-i ajuta sa se cunoasca mai bine si sa se dezvolte conform aspiratiilor si aptitudinilor.

Peste 500 de elevi s-au inscris la cursurile organizate de Fundatia Dan Voiculescu. Pentru a lua parte la aceste cursuri, toti, au participat la evaluari pentru stabilirea nivelului de cunostinte si testari psihologice si aptitudinale.

Timp de 9 ani, in cadrul Clubului de Excelenta al Fundatiei Dan Voiculescu 5.000 de copii cu varsta cuprinsa intre 8-18 ani au beneficiat gratuit de cursuri si indrumare de specialitate.