Dezbatere privind Legea Educatiei Nationale

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-5777432

eventubebig-3869411

Data: 17-11-2010

In contextul in care educatia reprezinta un domeniu strategic pentru dezvoltarea Romaniei, Senatul Romaniei va gazdui o dezbarete privind Legea Educatiei Nationale.

Evenimentul va avea loc azi, 17 noiembrie 2010, incepand cu ora 14:00 la Salonul Alb din cadrul Senatului.

Este important ca Senatul, sintetizand propunerile din societate si actionand consensual, sa propuna o lege care sa ramana neschimbata pe o perioada indelungata. Este necesar ca aceasta lege sa nu lase niciun copil in afara scolii si sa permita fiecarui absolvent sa isi gaseasca un loc de munca in domeniul in care s-a pregatit.

La intalnire vor participa membri ai Biroului Permanent al Senatului, senatori din comisia de invatamant, stiinta, tineret si sport, reprezentanti ai sindicatelor din invatamant, reprezentanti ai mediului academic, ai studentilor si parintilor precum si ai mediului neguvernamental.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile va participa la aceasta intalnire in calitate de reprezentant oficial al sectorului neguvernamental.

Grupul Rompetrol da startul programului de Internship 2011 Fundatia LEADERS da startul programului de educatie experientiala – LEADERS Academy 3 Fundatia Dinu Patriciu a publicat numele bursierilor pentru anul scolar si universitar 2011-2012 Laboratorul de educatie nonformala la a treia editie Rezultate selectie curs “Dezvoltarea abilitatilor de viata ale elevilor” Au inceput inscrierile pentru School for Startups Romania 2012 De vorba cu specialistii in dezvoltarea abilitatilor de viata ale elevilor UNICEF a lansat studiul: “O scoala pentru toti? Accesul copiilor romi la o educatie de calitate” Este timpul pentru ACTziune! YouthBank Bucuresti a finantat 12 proiecte propuse de liceeni

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-5369540