Educatia nonformala, pe intelesul tuturor

0

Anul 2012 aduce cu sine o serie de actiuni de promovare a educatiei nonformale in Romania. In prima parte a anului, Fundatia pentru Devoltarea Societatii Civile (FDSC), alaturi de partenerii sai Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) si ISE a derulat, in cadrul proiectului N.O.N.F.O.R.M.A.L., o serie de consultari regionale pentru a identifica specificul si practicile de educatie nonformala din Romania. Demersurile au continuat cu Laboratorul de Educatie Nonformala si Ziua Educatiei Nonformale. In cadrul Zilei Educatiei Nonformale au avut loc evenimente la nivel local in 85 de localitati, organizate de peste 250 de organizatii. Aceste evenimente au implicat folosirea activitatilor si metodelor de educatie nonformala in scoli, licee, gradinite, biblioteci, instutitii de cultura, organizatii neguvernamentale, companii si institutii publice.

In paralel, campania de promovare a educatiei nonformale este sustinuta de articole, stiri, participari la emisiuni radio si TV. In continuare, puteti viziona o emisiune la care au participat reprezentantii FDSC, ANPCDEFP si Institutul Roman de Training (IRT), care au incercat timp de 60 de minute sa defineasca, sa caracterizeze si sa delimiteze educatia nonformale in Romania:

Proiectul N.O.N.F.O.R.M.A.L. este implementat de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile impreuna cu partenerii sai Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul de Stiinte ale Educatiei. Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul Invatare pe toata Durata Vietii.