Expert Forum a deschis apelul de participare la o noua editie a Scolii pentru Democratie

0

Expert Forum (EFOR) a deschis apelul de participare la o noua editie a Scolii pentru Democratie, un seminar non-formal care se va desfasura la Pensiunea Brandeberg, Simon (Bran), judetul Brasov (Romania) intre 22 si 28 august 2014. Scoala este dedicata democratiei si statului de drept si se desfasoara in contextul miscarilor civice din regiune si al apropierii Republicii Moldova si Ucrainei de Uniunea Europeana.

Scoala pentru Democratie este un program intensiv destinat unui numar de 21 de tineri din Romania si Republica Moldova care ofera explicatii, solutii si instrumente pentru a intelege, monitoriza, contribui la prevenirea cheltuirii clientelare a banului public, utilizarii procedurilor netransparente folosite de guverne privind politicile publice si nerespectarii drepturilor omului. Tinerii vor intelege mai bine cum functioneaza guvernarea, cum se construiesc relatiile de putere, ce sunt oligarhii si mecanismele clientelare si cum functioneaza relatiile intre state la nivel regional si in relatie cu Uniunea Europeana de la experti, activisti din societatea civila si institutii publice din Romania.

Seminarul aduce laolalta tineri cu potential de lideri pentru a schimba experienta si pentru a invata despre instrumente practice legate de teme transversale ale actului de guvernare precum transparenta decizionala, politicile publice sau participarea publica. Mai mult, tinerii vor invata cum sa identifice si sa rezolve problemele legate de guvernarea unei comunitati, cum sa scrie un proiect si sa il implementeze, fiind sustinuti logistic si financiar de catre parteneri.

Pentru a participa, cei interesati trebuie sa trimita pana la 31 iulie un curriculum vitae, o scrisoare de intentie de maximum o pagina si un eseu de cel mult doua pagini despre ce inseamna sa fii lider si despre cum ar produce o schimbare in comunitatea sau regiunea din care vin. Propunerea trebuie sa includa argumente si detalii privind identificarea nevoii, planul de actiune si potentiali aliati si sustinatori. Participantii selectati vor fi anuntati pana pe data de 3 august.