Fondul Stiintescu se deschide pentru creativi: 120.000 lei pentru proiecte pe stiinte

0

Fondul Stiintescu editia 2016-2017 a demarat pe 12 octombrie a.c., dupa ce, prin editia pilot au fost finantate 10 proiecte care revitalizeaza educatia in domeniile STEM (Stiinte, Tehnologie, Inginerie si Matematica), in valoare totala de 85.723, 24 lei.

Pana pe 9 noiembrie, iesenii pot inscrie proiecte dedicate elevilor, prin care sa le destepte pasiunea pentru stiinte prin joaca, experimentare si creativitate, provocandu-i sa-si exerseze gandirea laterala pentru a asimila cunostinte si abilitati tehnice. Proiectele selectate vor primi finantare pentru a fi implementate.

Valoarea totala a fondurilor care vor fi oferite finantare la editia 2016 – 2017 a Fondului Stiintescu Iasi este de 120.000 lei, iar suma maxima care poate fi accesata pentru un proiect este de 12.000 lei.

Fondul Stiintescu Iasi este un program coordonat de Fundatia Comunitara Iasi, derulat cu sprijinul industriei IT, prin participarea Romanian-American Foundation. 14 companii din Iasi – Amazon, Centric IT Solutions, Continental, ENDAVA, HEG Services, GfK, JCI Iasi, MiOS, Optymyze, Quartz Matrix, RomSoft, Scc Services, Sprocket, Inc. si Xerox. – au donat pentru a constitui fondul pe care il poate accesa orice iesean, daca este elev, profesor, student, cercetator, ONG-ist sau, pur si simplu, pasionat de stiinte, ca sa-si implementeze planul de-a aduce elevii ieseni mai aproape de spectacolul stiintelor.

Pe parcursul editiei pilot, din 2015-2016, prin cele 10 proiecte derulate, 2.650 de elevi au participat printre altele, la activitati creative in robotica, stiinte exacte sau meteorologie. Au fost deschise cluburi de robotica in scoli iesene, au avut loc spectacole stiintifice si sesiuni de workshop-uri de aprofundare a abilitatilor tehnice.

20.290 de ieseni au intrat in contact, prin colegii si, respectiv, copiii lor, cu spritul promovat de Stiintescu, care urmareste sa reactiveze pasiunea pentru stiinte. 65 de ieseni au facut parte din echipele de proiect si, atat prin timpul si cunostintele oferite voluntar, cat si prin spatiile gratuite pe care le-au obtinut ca sa desfasoare activitatile educationale, au investit in comunitate peste 70.000 de lei. 27 de scoli au fost implicate.

Data limita de inscriere a proiectelor este 9 noiembrie 2016.

Aflati mai multe informatii pe site-ul oficial: http://iasi.stiintescu.ro/ si pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/stiintescu.iasi/