Fundatia Dinu Patriciu a publicat numele bursierilor pentru anul scolar si universitar 2011-2012

0

Fundatia Dinu Patriciu a publicat numele bursierilor pentru anul scolar si universitar 2011-2012, din programele sale, Orizonturi Deschise si Inventeaza-ti Viitorul!.

Orizonturi Deschise este cel mai amplu program national de burse private oferite studentilor romani acceptati intr-un program de masterat sau de doctorat la o universitate internationala de prestigiu. Dintre cele 100 de burse oferite anual, cu o valoare individuala de 15.000 USD, programul a pus la dispozitie anul acesta 72 de burse pentru candidati noi, alaturi de alte 28 pentru bursierii din anii trecuti cu un program de studii mai mare de un an si care au avut rezultate academice foarte bune.

Astfel, 18 burse noi au fost acordate pentru stiintele socio-umane si alte 18 ingineriei, stiintelor exacte si IT. Din cele 18 burse disponibile pentru domeniul stiintelor economice, juriul a acordat 17, iar din cele 7 burse disponibile pentru medicina, biologie si stiintele mediului, a acordat 6. Pentru arhitectura, design si arte plastice s-au acordat 6 burse, iar pentru alte domenii 5 burse.

Toti cei care se regasesc pe listele de bursieri Orizonturi Deschise urmeaza sa fie contactati de catre coordonatorul programului pentru intrarea in posesia bursei.

Programul Inventeaza-ti Viitorul! si-a anuntat de asemenea bursierii. Comisia de evaluare a programului a decis sa acorde 4.000 de burse elevilor de liceu cu performante scolare excelente, dar care provin din familii cu resurse financiare modeste. Programul Inventeaza-ti Viitorul! le acorda acestora cate o bursa de 200 de lei pentru fiecare luna a anului scolar 2011-2012.

Anul acesta, 81% dintre bursieri sunt fete si 19% baieti. Media scolara a bursierilor nou intrati in program este de 9,92, iar venitul mediu pe membru de familie este de 184,46 lei. La situatia pe judete, cei mai multi bursieri provin din Suceava (8%), Olt si Dolj (7%), Alba si Neamt (5%).

La data de 1 octombrie a acestui an urmeaza a fi publicata si lista studentilor romani si a celor care provin din Republica Moldova, admisi in program, care vor primi cate 300 lei in fiecare luna a anului universitar.

Listele pot fi consultate aici si aici.

Intrebarile pot fi adresate la adresa [email protected]