Fundatia LEADERS anunta LEADERS Academy, editia a 5-a

0

Fundatia LEADERS organizeaza in perioada 12-18 mai, la Predeal, cea de-a 5-a editie a programului LEADERS Academy. LEADERS Academy reprezinta un program de leadership experiential, care isi propune dezvoltarea aptitudinilor de formare, motivare si conducere a unei echipe prin intermediul unor situatii practice, neconventionale.

Atat tinerii managerii, cat si antreprenorii la inceput de drum resimt nevoia conexiunii intre obiectivele profesionale pe care si le seteaza si capacitatea lor de a-si inspira echipele coordonate. In ultimii ani de criza economica, antreprenorii si managerii pozitioneaza in plan secund entuziasmul, creativitatea si curajul de a face schimbari majore, din ratiuni ce tin de dezvoltarea imediata a business-lui in care activeaza. LEADERS Academy readuce in prim-plan aceste atribute, pentru a sprijini business-urile si reprezentantii acestora sa evolueze organic.”, declara Adelina Maria, Founder LEADERS School & Academy.

Cea de-a 5-a editie a LEADERS Academy are drept invitati antreprenori, specialisti si trainer-i cu experienta, precum Rares Manolescu, Senior Trainer Human Invest si Cornel Costea, Trainer si Managing Partner ProActive Solutions. Printre speaker-ii acestei editii, care vor testa abilitatile de leadership ale participantilor, inclusiv in probe practice, se numara Aliz Kosza, Business Strategist si ex-CEO Fabryo, Dragos Anastasiu, Presedinte TUI Center si Eurolines, Sorin Drugan, campion navigatie, Cristian Lupes, dirijor.

Conceptul de educatie experientiala, utilizat la scara larga in afara tarii, este implementat de catre Fundatia LEADERS si in Romania, pentru a suplini lipsa pregatirii academice pentru situatii concrete. LEADERS Academy este dezvoltat in jurul a trei concepte cheie – autocunoastere, comunicare si echipa. Printre cursurile celei de-a cincea editie a LEADERS Academy se numara autocunoastere prin activitati de supravietuire, comunicare prin teatru, lucru in echipa prin activitati nautice.

Pana in prezent, la cursurile LEADERS Academy au existat peste 100 de participanti, principalele orase din care provin acestia fiind Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Sibiu, Pitesti, Targu Mures si Baia Mare. In ceea ce priveste domeniile de activitate, majoritatea participantilor activeaza in domeniile bancar, automotive si FMCG. Alte domenii numara minning, consultanta, transporturi si servicii. Varsta medie a participantilor este de aproximativ 30 de ani, iar ponderea pe sexe inclina in favoarea barbatilor (65% dintre participanti).

La inceputul programului, fiecare participant isi stabileste o lista de obiective si urmareste indeplinirea lor de-a lungul programului. In ultima zi a programului, participantii creeaza un plan de actiune pe care apoi il urmaresc impreuna cu managerul lor direct sau cu membrul echipei cu care lucreaza cel mai aproape, in cazul antreprenorilor. La o luna de la incheierea programului, organizatorii LEADERS Academy sustin o sesiune de follow-up unu la unu cu fiecare dintre participanti, pentru a vedea rezultatele concrete ale urmaririi planului. Apoi, pe baza feedback-ului primit de la participanti, acestia beneficiaza de 10 intalniri lunare de mentorat pe teme si cu invitati care sa raspunda nevoilor lor.

Citeste mai multe despre program pe www.leaders.ro.

follow_stiriong-1380604